Yani yani ne yani?..
Efenim bir kere orda “italik” bir yer falan yok. Bahsedilen yer olsa olsa “bold” dur

Bilmiyorum belki alıntı yaparak cevaplasam bu anlamı çıkartmayacaktın ama tembelliğime ver…
Bakınız obrero yukarıda der ki: “Marx ise mülkiyetin her türlüsünü düşman görüyor ve bütün herşeyin toplumun ortak kullanımına açılmasını istiyor.”
Benden yaptığın alıntı da buna istinaden verilmiş bir yanıttı, Marks’a dair bir çelişki göstermek için falan değil.
Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı
Anarşistlerinse henüz elle tutulur cddi bir ekonomi-politik öğretisi olmamakla(vallahi ben bu forumda daha görmedim mesela  ). birlikte, Marksist teoriyi daha çok ''devlet/otorite/iktidar'' bağlamlarından eleştiriyorlar. Beri yandan, birçok anarşist de sıklıkla ''liberalizm''in çelişik kuytularına düşmekten kurtulamamıştır. Yaşam tarzcı anarşistlerden/toplumsal-kollektif anarşistlere kadar pekçok başkalaşma/ayrışma görülmektedir bu teorik açılımlarda...
|
Bırak ekonomik öğretiyi, ben bu forumda anarşist bile görmedim. Kaldı ki senin de söylediğin gibi üzerinde uzlaşılmış tek bir anarşist görüş de mevcut değildir. Tabi böyle bir eleştiride bulunabilmen için sadece anarşizme değil, anarşist ekollere de hakim olmak gerekir. Dilimize çevrilen kaynakların kısıtlı oluşundan ve anlam olarak fazlasıyla çarpıtıldığından araştırma alanı da kısıtlıdır ve ben de erişebildiğim kaynaklar üzerinden bir paylaşım yapabilirim.
Ve arkadaşlar öyle yetkin ya da bilgili birisi olduğum söylenemez, ben sadece ilgiliyim.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."