|
Burada mevzu gitmekten çok tutunmak üzerine gerçekten Albatros'un da dediği gibi, özgürlük ararken koşullar gereği çok daha büyük kısıtlara maruz kalmak işten bile değil.
Ayrıca Avrupa toplumları daha özgür görünmelerine rağmen çok daha kuralcı bir yapıya sahipler, vatandaşlık alınabilse bile her anın izlendiği ve halklarının kuralları bu kadar çok özümsediği toplumlarda yaşam pek çekici gelmiyor bana.
Latin amerikaya giden arkadaşlarım var, bazı bölgelerde yabancılar pek hoş karşılanmayabiliyor (ABD karşıtlığıyla da ilgili biraz) ancak çeşitli gönüllü yardım, eğitim, sağlık vakıfları var bölgede etkin olan onlarla irtibata geçip bu konularda çalışmalarda bulunulabilir. Hayat çoğu bölgede gerçekten çok ucuz (tabi ben turistim diye bağırırsanız ortada yolarlar anında) buradan az bir parayla gidip bir süre geçinilebilir.
Pasifik kıyısı her açıdan denemeye daha çok değecek gibi görünüyor bana da, ama bırakıp gitmek hiç geri dönememyi de barındırdığından içinde, hazırlık aşaması çok daha çetrefilli bir hal aldı maddi manevi.
|