18-04-2007, 20:46
|
|
|
Şiiri okuyunca bu yazısı geldi gözlerimin önüne Cezmi Ersözün
Alıntı:
|
Aşk İnadına Alçalıştır'dan´isimli arızadan alıntı
.................................................. ...
Aşkından ve umutsuzluğunan soluksuz kalan bir at gibiyimdir. Rakip tanımayan, ama çağresizliğinden ne tarafa koşacağını bilemeyen bir at.... Öfkesi ve aşkı ona zaman kaybettirir; bütün yarışlardan çıkartılır... Ama onun derdi bu değildir, o boğuluyordur, bütün yarışların ve bütün hesapların dışında kalmıştır, ama onun öfkesi başkadır... Onu bu hale getireni delicesine özlüyor ve bu yüzden soluk alamıyordur... Bu umutsuzluktan çıkabilmek için şuursuzca, ne yaptığını bilmeden, en güçlü, en hayati damarını dönüp ıssırır. Biraz olsun soluk alabilmek için, geriye dönüşsüz bir şekilde ıssırır kendini....
İşte ben de o at gibiyim... Çıldırmışım sensiz bu gecede... Soluk alabilmek için en hayati damarını ısırp koparmaktan başka çarem yok.... Çünkü o at gibi ben de bu dünyanın ritmine uyamıyorum. bu dünyanın ayak oyunlarına, soğukkanlılığna... Neyin doğru, neyin yalan olduğunu bir türlü anlayamıyorum..................................... ..............................
.................................................. .............................................
Cezmi Ersöz
|
|