Tekil Mesaj gösterimi
  #30 (permalink)  
Alt 16-06-2009, 13:32
autochaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
autochaos autochaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Dispossessed

"sen her türlü hapı yutmuşsun " Cümlesindeki genellemeyi açıklamaya ihtiyaç olduğunu pek sanmıyorum, sen benim eylemim üzerinden kimysal tıp şarlatanlığına ve bağımlılık genellemesine varıyorsun.

Alıntı:
Elinde bir meyve bıçağı olduğunu düşün... Bunu meyve kesmek için kullanırsan ''faydalı'' olur mu? Bence olur... Peki bunu ''birini öldürmek'' için kullanırsan? O zaman da ''zararlı'' olur değil mi? Peki biz bu zarara bakarak, ''meyve bıçağını''n ''totaliterizm''in bir aracı olduğunu söyleyebilir miyiz?
Burada psikoloji-psikiyatriyi daha çok bir palaya benzetebiliriz, hani şu afrikada tarım için kullanılan aletler, hani fransanın Ruanda'ya tarım amaçlı olarak gönderdiği ve 800.000 kişinin katledilmesinde kullanılan aletlerden, hadi Ruandada katledilen o 800 bine ve akrabalarına, arkadaşlarına anlat bakalım pala'nın amacını.

Modern Psikoloji-psikiyatri de çok büyük bir çoğunlukla böyle bir zihin katliamı için kullanılmıyor diyebilirmisin?

Alıntı:
Gördüğün gibi; burada çok ince bir sınır var: Elindeki araç, şayet baskı/sindirme/tek tipleştirme bağlamlarında ortaya sürülüyorsa bunun neticesinde ortaya çıkan sonuçlara itiraz edersin; fakat o yalnızca bir bıçaktır. Bilim de buna benzer biraz; direksiyonunda kimin olduğu ve hangi amaçlara matuf kullandığı onu doğrudan etkiler; fakat bu bizi ''araştırmak''tan ve ''soru sormak''tan alıkoyamaz değil mi? Bu durumda benim sorduğum sorular ''şüphesiz bir iman'' mıdır.?
Araştırmaktan, soru sormaktan geri kalalım desem burda bu konuyu tartışmazdım zaten, ancak günümüz dünyasındaki Nükleer izotop üreten bir tesisi belki birgün başına iyi bir Nükleer fizikçi geçer yazık etmeyelim diye korumam, yok edilmesi için elimden geleni yaparım.

Alıntı:
Bu konu bilimsel araştırmaların finanse edilmesiyle alakalıdır;bilimin nasıl kullanıldığı ise bundan ayrı bir konudur...
Üzümünü ye bağını sorma diyorsun yani, yahu üzüm zehirli üzüm...

Alıntı:
Kaynak? Ben bile normal olanın tanımını yapmadım yahu
Meselede burda zaten, fonlandığı kaynak yapıyor olmasın sakın "normal" tanımını?

Alıntı:
Kalp rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye yatan insanlar da düzene hizmet mi ediyor sence? Yahut, kardiyaloglar aldıkları eğitimle düzenin hizmetinde midir? Bir ortapedi doktoru ciddi sakatlıklara maruz kalmış insanları tedavi ederken neye hizmet ediyor?
Sorun şu ki insan zihni ne kalp nede eklem gibi bir organ değil, kalbin amacı bellidir, çalışma sistemi bellidir, bir pompa modellemesi yaparsınız ve işleyişindeki aksaklıkları belirler, çözüm arayışlarında bulunursunuz, aynı şey eklem-mafsal kavramları için de geçerlidir. Peki ya beyni neye göre modelleyip nasıl bir çözüm geliştireceğiz? Kapitalist devlerden fonlanan şirketlerin yürüttüğü araştırmalara mı güveneceğiz?

Alıntı:
Düzen/sisteme hatta totaliterizme hizmet bağlamında hangi somut teoriler biliyorsun? Bana psikolojinin somut teorilerindenbirini göster ve de ki ; ''bakın bu düzene/sisteme'' hizmet eder? Peki sen böyle bir şey yapıyor musun?
Psikolojinin gerçekten somut olan bir teorisini göstersene bana. Bu somuttur denen her teoriyi bu sınıfa koyarım, özellikle hastalık-tedavi kavramları üzerine olanları.