Tekil Mesaj gösterimi
  #37 (permalink)  
Alt 11-06-2009, 23:37
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

İnsan aynı konuda ve aynı anda 2 zıt şekilde düşünebilir/hisedebilir mi?

Aldatmanın tanımı bu başlıkta daha önce yapılmış mı bilmiyorum, çünkü herkesin yaptığı tembelliği yapıp konuya dip tarafından daldım. Aldatmak bence kişinin kendi rızası ile ve boyutlarının bilincinde olarak kabul ettiği bir durumun ya da verdiği bir sözün tersinde davranması ancak bunu, bundan etkilenecek olan karşı tarafa/taraflara ilan etmemesidir.

Bu tarifle incelendiğinde, bu rızayı kim göstermiş ona bir bakmak lazım.

Bir erkek (ya da sayısı azdır ama hadi bir kadın olsun, zaten aslında hiç farketmez), "seninle olmak istiyorum ama hoşuma giden gülü kaçırmam" diyebilir mi? Sen (karşısındaki) izin verir misin (mi)?

gayrımeşru çocuk, evlenilmediğinde kadının orospu sayılması ama daha öncesinde, kadının evlenmeden de kendine pekala bakabileceği ve bunun (evlenmemesinin ama hala halvet durumları yaşayabilmesinin) ayıplanmayacağı bir toplumsal-ekonomik ortam olsaydı, evlilik denen kurum nice olurdu acaba...

"Evlilik olması şart değil' Ya ilişkiler!??" Tamam, duydum... İlişkilerde nasıl bir taahhüt veriyorsunuz? Akit midir evlilik gibi? Evlendirme memurunun dediği şekilde şeyleri size biri sıralayıp, "bak bunlar benim şartlarım haaa, kabul ediyo musun" gibi bir şey mi koyuyor önünüze de, bu sonuçsal yaptırımlardan bahsediliyor...?

Altı üstü en fazla "seni seviyorum" deniyordur, o da artık giderek karaborsa...

Kim neyi taahhüt etmiş, neye söz vermiş ve bunları "sahiden" yapmış?

Zaten aldatanların tanımı da burada yatıyor.

Evet, bence de insan monogam değil. Ama gel gör ki, ben de aldatılmayı hazmedemiyorum. "Ama her türlü aldatmanın insanın kendisini kandırması olduğu" önermesine katılmıyorum, hatta şunu da diyebilirim: asıl bu önerme insanın kendisini aldatmasıdır...

Ama şuna kesin katılırım: Yapacaksa söylesin, seçme özgürlüğüm bana ait kalsın.Ayrıca kontra hakkımı da isterim... Yoksa, öbür türlüsü, çok aşağılayıcı ve değersiz hissettirici bir durum olarak acaip bir derecede, handiyse asfaltın üzerinden geçirilen silindir kadar iz yapmış...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor