Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 10-06-2009, 12:21
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

eğr 7 kitap okuyacak olsaydım hepsinin parasını verirdim hatta fişini bile alırdım... sonrada bi embesil olarak yaşar giderdim... ama 7 kitap beni tatmin etmez... kitap paylaşımı candır canandır... bir kaç kez okuduğum bi kitabı zaten tutmam elimde eğer büyük bir anısı yoksa... mutlaka birilerine verir yada bi yerlerde bırakırım... belki bir okuyanı daha çıkar diye... sonra tekrar sahafları dolaşırım ekmek parasına kitaplar toplarım... ama mesela dünya sinema tarihi adlı kitabın fiyatı 120 tl... yani 120 milyon... sahafta bile elli altmış milyon arası... ve paylaşılsa bile geri gelmesi gereken bi kitap... maddiyattan değil anlıyorsunuzdur umarım... şimdi bu kitaba bu parayı vermeden nasıl ulaşılması gerektiğini bilen varmı? yada yapı kredi yayınlarının çıkarttığı kitaplara bir lira bile olsa para vermemenin yazarla emekle bi ilgisi olmadığını anlayan varmı? yapı kredinin ne ilgisi olabilir kitaplarla...? adamların gözünü para bürümüş başka birşey değil... bu bir örnek... bütün büyük yayıncılar içinde geçerli bu söylediklerim... onların umurundamı sanıyorsunuz kitabın içindekiler yazarın emeği? sadece paraya bakıyorlar... ayrıca yüksek kitap fiyatlarıyla ilgili bir komplo teoriside düşünmemek elde değil... sadece parası olanlar okusun kadar basit teori... parası olmayan bulvar gazetelerini okusun yeter yani? kitap okunması ve okumanın yaygınlaşması gibi bi dertlerinin olduğuna inanmıyorum yayınevlerinin... dertleri para kazanmak... benimde en son isteğim bile olamaz onlara para kazandırmak... korsan iyi bir yöntem olsada eksik sayfa ihtimalinin çokluğu uzak durmama yetiyor... ayrıca korsandaki fiyata sahaftan alabiliyorum aynı kitabı... ama alamadıklarım için tek bir ihtimal kalıyor, o kitabı okumak istediğim için : çalmak... kitap çalmak iyidir... hırsızlıktan sayılmaz... gerekirse teşvik edilmelidir... okumak adına...

Konu eco tarafından (10-06-2009 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir..