Alıntı:
|
Baykal'ın CHP'nin başında durmasını istiyorum.Başka biri gelirse CHP'nin başına büyük bir oy potansiyali bekliyor.CHP'de birilerine kapı gözükür.Mesela Haluk Koç geçseydi meclis CHP'iden geçilmezdi.
|
Yazıyı nerenle okuyorsun ve nerenle anlıyorsun emin değilim şu anda

CHP parti programındaki ''laisizm'' tanımı ve pratiğine karşı olduğumu özel olarak belirtmem gerekiyor muydu bilmiyorum; ancak senin bunu biraz olsun sezmen gerekiyordu.
AKP karşısında CHP muhalifliği olduğu sürece bu parti en azından meclise girecek kadar oy alacaktır diye düşünüyorum. Zira AKP ve benzeri muhafazakar/dinci partilerin sistem eleştirisinin temelinde ''demokratik kaygılar''dan ziyade; kendi çarpık dinsel safsataları yatmaktadır. Söz gelimi ben de türban yasağının oldukça absürd ve gereksiz bir yasak olduğunu; hatta bunun laiklikle ilgisi olmadığını düşünmekteyim.
Fakat; dinci iktidarın ''bilim''e, ''kadın''a, ''eşcinseller''e ve bir bütün olarak demokrasiye bakışına hayran(!) olduğumu da söylemem gerekiyor

AKP demokrasisi(demogojisi olarak oku) tadından yenmiyor maşallah...
Alıntı:
Aydın Tablosunu çizerken halkın bahsettiği ''aydın'' tablosunu anlattım.Güne türkiş cofie veya zem zem kolayla başladığın zaman öldüğünde ak sakkallı bir amca bekliyor elinde bastonuyla
|
Halkın böyle bir tanımı olduğunu hangi verilerden çıkardın? Neskafe gibi, artık köylerde bile sıradanlaşan, en ve ennnn kenar mahalle kahvelerinde dahi bulunan bir içecek mi halkın ''aydın'' algısını simgeliyor? Kaldıki o yazıda, böyle bir algıdan ziyade birtakım ''ucube'' semboller üzerinden halk yargılanıyor...
Alıntı:
Çarpıtma yaparken espri dalgasına yatmışsın ama olmamış be abi.Şu an kaçıncı papa olduğunu unuttum.Bir genelevde yangın çıkıyor ölenler, yaralananlar oluyor.Bir gazeteci gelip papa'ya soruyor
''Efendim genelevde yangın çıktı.Gitmeyi (cenazeye) düşünüyor musunuz''
Papa' da ''Tabi ki geneleve gitmek lazım'' diyor.Ertesi gün gazetenin manşeti --Papa ''Geneleve gitmek lazım'' sözü manşet oluyor.
Şimdi senin yaptığında lafı 2 yanaklı 3 harfli şeyinden anlıyorsun.Sui zan yapma hemen hüsni zan yap yüzünden anlıyorsun.Senin aklından ne geçti?
|
Zahmet edip alıntı yapsaydın da nerede ''çarpıtma'' yaptığımızı bilseydik?
Alıntı:
|
Başörtüsü özgürlüğü istediğimizded Hüseyin Üzmez'in yaptıklarına İslama yamalanmasından bıktık.Şeriat gelsin ilk onu recm ederiz farkeder mi?
|
Başörtüsüne karşı olan kim? Dinci demogoglar ''özgürlük ve demokrasi'' konusunda tutarlı değiller; heryerde de şu yaratılışçı hayalgücü karşımıza çıkmasa ya
Alıntı:
|
Bir de bu görüş var tabi Tayyip demokrasi diye diye şeriat getircekmiş.Hangi hülyalardasınız bilmem ki?Benim hayal dünyam o kadar geniş değil.Kendin diyorsun ''zina yasasını geçirenler onlar'' diye.
|
Tayyip şeriat istiyor diyen mi var ki celalleniyorsun? Tayyip'in demokrasi fukarası olduğunu ''zina'' örneğiyle ifade ettim. Sen söyle o zaman zina ve demokrasi ilişkisini yahu
Alıntı:
|
Demokrasiye'de inanmam ama Türkiye'De ki demokrasi'nin son üç harfi ''asi'' kelimesinin yürürlükte olduğuna inanırım.Demokrasiye inanmamın nedeni de çoğunluğun akıllı olduğuna dair bir belge elime geçmedi.
|
Zaten şu mecvut değil; demokrasinin katılım düzeyinde mahallelere kadar inmediği bir toplumda demokrasinin manası yoktur zaten. Ayrımcılığın, sosyal adaletsizliğin ve eşitsizliklerin olduğu toplumlarda demokrasi yine mevcut olamaz...