Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 09-06-2009, 10:29
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
çaylak madam

Elimde iki tane Bulantı var biri 87 basımı ama kimseye yedirmem :P

Benim çevremde de var kitap çalan arkadaşlar.. Çalışma alanları genelde kitap fuarları ehe. Eskiden yadırgardım şimdi umrumda değil. Yine de ben bu çalma eylemini gerçekleştiremezdim.

Konu kitap ve hırsızlık olunca şuan okuduğum kitaptan hırsızlıkla ilgili bir alıntı yapmanın konuyla alakasız olmayacağını umuyorum..

Emir'in içki içen babasına, Molla Fetullah Han'ın İslamın içki içmeyi korkunç bir günah saydığını söylemesi üzerine;
"O sakallı yobazlardan asla değerli bir şey öğrenemezsin. Tek bildikleri, tesbih çekip anlamadıkları bir dilde yazılmış bir kitabı papağan gibi tekrarlamak. Şimdi mollalar ne derse desin, yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.
Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarınından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur Emir. Kendisine ait olmayan bir şeyi alan insan, bu ister bir can olsun ister bir dilim nan... aşağılıktır...
Yukarıda bir yerde bir Tanrı varsa, umarım benim viski içmem ya da domuz yememden çok daha önemli meselelerle uğraşıyordur.."

Uçurtma Avcısı

"Eğer insanlar Tanrı olsaydı, kendilerini demokratik olarak yönetebilirlerdi. İnsanlar Tanrı olmadıklarına göre, mükemmel bir devlet insanlara göre değildir."

Jean-Jacques Rousseau