Kitap Çalmak
İnsanların bu konu hakkındaki düşünceleri çok ilgimi çektiği için bu konuyu tartışmak istedim.Bunun neye göre ve neden iyi ya da kötü bir davranış olduğunu sorgulamak istiyorum.En yakın arkadaşımın evinde şu an 700'ün üzerinde kitap var.Bu kitapların hepsini kitapçılardan ç(aldı).Geçen gün Taksim'de bir kitapçıda yakalandı ve kitapçılar onu depoya götürüp dövdüler.Arkadaşıma sormuşlar bunu neden yaptın diye.O da parasının olmadığını ve bu kitaplara ihtiyacı olduğunu söylemiş.Onlarda ihtiyacın varsa gelip bize söyleyebilirdin demişler.(Hahaha...)Sonrası malum,arkadaşı karakola götürüyorlar birkaç konuşmadan sonra salıveriyorlar.(Biraz hırpalamışlar tabi)
İtiraf etmek gerekirse arasıra ben de kitapçılara girip çok ihtiyacım olan kitapları çalıyorum.Evet kanuna göre suç bu.Fakat kitap fiyatlarının bilerek ve isteyerek halk bilinçlenmesin,uyanmasın diye yükseltildiği bu ülkede bu davranışımız onlar için müstehak inanın.Bir üniversitesi öğrencisi eğer başka geliri yoksa ayda 180 ytl burs ya da kredi alıyor - tabi onu da alabilirse- ve bu parayla hem yol parası vermek,hem yemek yemek,hem de okul ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.(Temel ihtiyaç olmasa da sinema,tiyatro veyahut konser vs.masraflarını saymıyorum bile)Bu parayla onun kitaba şuna buna para harcaması mümkün değil.Birçok öğrenci kabul edin ya da etmeyin kitap çalmıştır,çalışıyordur,çalacaktır.Sizlerin fikirlerinizi önemsemekle birlikte; bu davranışı mülkiyeti kutsayıp yücelten devlete,sisteme karşı birey olarak bilgi alma hakkının savunulması yönünde bir tepki olarak görüyorum.
|