Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 05-06-2009, 14:04
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

susacaksın diye endişelendim bir an... inatçılığına saygı...
evet fikrimin tek dayanağı benim... zaten bir başkası olsaydı üzülürdüm... o diktatörün fikrinin dayanağıda tek o... karşıma çıkacağı günü hasretle beklerim... karşıma bir diktatör çıkar diyede bunları düşünmekten vazgeçmem... etrafın deli kaynamasındanda memnunum... keşke biraz daha delirseler... değişim planlarım var tabiki ama planları sahaya çıkmadan açıklamak rakibe avantaj sağlamaz mı? adam hapse girer diye başlayan muhabbet güzel ama reddettim bile... devletlerin kuruluşuyla gerçekten bi alakam yok...
hırsızlık konusu ise orada açık ama yinede izah ediyim... insanoğlunun avcılık toplayıcılık yaptığı zamanlarda devletlerin yada köy toplumunun bile olmadığı dönemlerde gerçekleşen bir hırsızlık... yani hiç kimseye ait olmayan toprağı burası benim diyerek şiddet yada her ne kullanııldıysa zaptetmek çitlerle çevirmek oradan kendi dışındaki hiçkimsenin faydalanmasına izin vermemek.... gerekirse bu uğurda savaşmak... savaşmak için çoğalmak birlikler ordular oluşturmak... şehirler devletler imparatorluklar kurmak... ve günümüze kadar bitmek bilmeyen bir toprak kavgasını başlatıp devam ettirmek... abartıp nükleer bombalar atmak... yani mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi? hakkatten kimdir toprağın ilk sahibi? nasıl bir bedel ödedi ve kime ödedide toprağı sahiplen di? doğal kaynakları sahiplendi? insanları köle yada işçi olarak çalıştırmaya başladı toprak ve doğal kaynaklardan faydalanmaları için ama yaşatacak değil öldürmeyecek seviyede? suyu bile parayla içmiyormuyuz? suya nasıl sahip çıkıldı acaba? ne hakla? toprak, su, doğal kaynaklar zaten yokmuydu dünyada? bu ilk sahiplermi yarattılar acaba bunlarıda haberimiz yok?
yeni yetmelere anlat cümlende çok iyi... zaten onlara anlatıyorum... bunları bilmiyor olamazsın? olsaydın bu muhabbet bu kadar uzarmıydı? bizde boşuna dökmedik bu saçları
evet farkındayım şüphe ettiğinin... dedim ya etmeseydin muhabbeti bitirmiş olurduk...
yok despotluk yapma... fazlasıyla despot gördü insanoğlu... bide sen çıkma başımıza

Konu eco tarafından (05-06-2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir..