Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 04-06-2009, 15:03
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
albatros güzel açıklamaların için saol...
Sen dünyayı belirli merkezlerden yönetilen ve sistemin her şeyi tasarladığı Matrix-vari bir yer sanıyorsun anlaşılan

Alıntı:
sana ilk dönüşüm nedir bu normal? psikolojik sorunlar nedir? insanın kendinden mi kaynaklanır yoksa yaşadığımız bu dünyadan mı bulaşır?
Her ikisi de; kaldıki mevcut psikoloji bilimi de bunun dışında bir şey söylüyor mu? İnsan doğal yasalara bağlı maddi bir varlıktır. Onun ekstra özelliği ''bilinç'' dediğimiz yüksek bir kültür ve kavrama/dönüştürme/tasarım gücüne sahip oluşudur. Psikolojinin ''sorun''a gösterdiği tanımlar sınırları kesin çizgilerle ayrıştırılmış ''muayyen'' alanlar değildir. Ana hatlarıyla gündelik yaşamın içerisinde canlılığın düzgün bir iletişim, diyalog, anlama/kavrama ve sosyalleşme olanaklarını aksatan arızalardır.

Alıntı:
ikinci olarak psikolojinin insana insan olarak bişeyler verme çabasında olduğuna hiç inanmadım hiçbir zamanda inanmayacağım... tamamıyla sisteme itaat eden bireyler oluşturmaya çalıştığına inanıyorum daha çok...
Bunları hangi psikoloji kaynağında okudun? ''Bilgi'' onu kullananan amaçları ve hedefleri doğrultusunda işlev kazanan bir araçtır. Söz gelimi nükleer elementlerin atom çekirdekleri parçalandığında ortaya devasa bir enerji çıkar. Peki, bunun atom bombası yapımında kullanılması nükleer elementlerin bu özelliğini değiştirir mi? Benzer şekilde ''gerçekle ilgisi olmayan, herhangi bir nesnel dayanaktan yoksun'' sanrıları ve halüsinasyonları ''paranoya'' olarak adlandırmayacağız da ne diyeceğiz? ''Bilim'' dediğimiz anlama ve kavrama çabasının birtakım insanlar tarafından ''toplum mühendisliği'' olarak kullanılması ''paronoya'' olgusunu gerçek dışı mı yapıyor? Psikoloji disiplini sana ''olması gereken''i göstermez; bilakis ''olan''ı olduğu gibi açıklamaya çalışır.

Alıntı:
adapte olamayanları ise ilaçlarla yada tedavi dedikleri şeyle yeniden adapte etmeye çalışıyorlar... baytar çıkarımına nasıl ulaştığınıda anlayamadım...
İnsan elbette insandır; psikoloji de öncelikle insanı anlama çabasıdır. Seni bilmem; ama ben psikolojinin bana gösterdiği bazı gerçekleri kullanarak kendimi daha iyi tanıyabiliyorum. Her insan mutlaka sorunlar yaşar, herkesin bazı açmazları ve uyumsuzlukları vardır. Yine herkes zaman zaman olmayan şeyleri varmış gibi hayal eder, paranoyaklaşır. Çoğu zaman bunların da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum; insan tüm hayatını mutlu yaşayamaz.Birçok psikolog ve sosyoloğun da söylediği gibi, insanı en iyi kendisi tanır, insan kendinin doktorudur. Sen kendi açından rahatsız olduğun birtakım his ve durumları ancak kendin istersen çözebilirsin. Psikoloji ise yaşadığın durumları anlamlandırmana yardımcı olur.

Alıntı:
sayılanlar insana ait özellikler... ömür boyu karşılarına çıkacak ve kafalarında yer edecek şeyler... yani bir sorun değillerki tedavi edilsinler... insana ait şeyler...
Bilgisizlikleri, birtakım tabuları ve sasplantıları yüzünden ömür boyu mutsuz, uyumsuz bir evlilik süren, üstelik yaşamaları gereken en doğal şey olan cinselliği bile yaşayamayan onlarca insan var. Basit bir cinsel problemden dolayı bütün hayatını saplantılarla ve uyumsuzluklarla yaşayıp kendine de çocuklarına da hayatı zehir eden ebeveynler var. Ne yani, bunları anlamaya, çözmeye çalışmayalım mı? Elbette, bu herhangi bir şeyi garanti etmez; ancak, en büyük sorun ''bilgisizlik'' ve ''cehaletten'' kaynaklanıyor.

Sana bir soru: Vajinismus rahatsızlığı dolayısıyla cinsel hayatı maffolan bir kadına ne önerirsin mesela?

Alıntı:
yeni bir dönüş... evet çok yakınım var şizofreninden paranoyağına kadar... en azından psikoloji böyle adlandırıyor onları... aynı evi paylaştığım hatta ömrümü bereber geçirdiğim insanlar.... akıl hastanesi denen yere kendi ellerimle yatırıp çektiği işkenceyi görüncede kaçırdığım bir insan var ki ileri derecede şizofren vakası konulan... toplum içene çıkmasını sakıncalı görüyorlardı... bi kaç gün içinde çıkardık hastaneden uyuşturulmaktan uyutulmaktan kurtardık onu... aradan beş altı yıl geçti... gayet rahat yaşıyor... resim yapıyor... ödül alıyor... bir ilşkisi ve bir sürü arkadaşıyla yaşayıp gidiyor işte... hastaneye yatmadan önceki halinden tek farkı yaşı ilerledi... bir insan dünyayı öyle görüyor ve algılıyor diye onu bir tımarhaneye kapatıp tımar etmeye kalkışmak nasıl bir iştir?
Adı üzerinde bilim; herkes bu işi layıkıyla yapamıyor elbette. Peki, bu adamın bu saydıklarını uygulanan tedaviler sonucu yapmadığı ne malum? Bu boya küpü değilki bugünden yarına ortaya çıksın/düzelsin. Bir insan kendi hayalleri, geçimsizlikleri ve huzursuzlukları ile mutluysa o insan zaten normal bir hayat sürüyordur. Önemli olan kişinin kendini tanıması değil midir? Asıl sorun, birlikte yaşadığı insanların onunla huzurlu olup olmadıklarıdır. Sen sürekli asabi, sürekli dırdır eden, ani tepkiler veren, olmayan şeyleri varmış gibi düşünen ve cinsel yaşamında da seninle uyumsuz bir eş/sevgili ister misin? Gündelik yaşamında eşinin/sevgilinin sana yarattığı zorlukları, sıkıntıları çözmeye çalışmaz mısın? Karşındaki kişi, ben buyum, işine gelirse derse ''hadi lan, manyaklarla mı uğraşacam'' demez misin? Seni bilmem ama ben siktirederim öylsini

Alıntı:
nasıl bir bilimdir? bide geçer bir gün demem ki... benim için bir sorun yoktur insanların dünyayı algılayışlarının farklı olmasında... şizofreni paranoya farketmez... farkeden tek bir algı biçimi var o da katatonik olma durumu... bunuda yaşamak isterim... çok merak ediyorum ne gördüklerini nasıl algıladıklarını... neyse...
Dünyayı algılamaktan ibaret mi sanıyorsun bu durumları? Sürekli cinnet halinde olan psikopat ruhlu birinin dünyayı algılamasına da saygı duyar mısın?

Alıntı:
hali vakti iyi kodaman çocukları diye başlayan paragrafına ne diyeceğimi bilemedim... diyorum ki psikoloji sistemin standartlaştırma oyunudur...
Sen cidden paranoyak olmuşsun Şaka bir yana, bunun somut kanıtları nelerdir? Neye, hangi somut kanıtlara dayanarak söylüyorsun bunu?
Alıntı:
ama yaşam şartlarında bir standart olmadan standart beklemek sistemin kendi çelişkisidir...
Psikoloji fakir ve aç birine ''mutlu ol, çevrenle uyumlu ol ve insanları sev'' mi diyor yahu? Doktor bilmiyor mu öyle birinin yaşadığı zorlukları? Bunu anlamaya çalışmıyor mu?

Alıntı:
yaşam standartlarını eşit hale getirdiği zaman sistem bunu isteme ve denetleme hakkına sahip olabilir ancak...
Sistem dediğimiz nedir ki hocam? Sen ben, ve bizim gibi milyonlarcasının birlikteliği değil midir? Sen paranoyaksan psikologlar buna ''paranoya'' diyecektir; senin için sorun yoksa seni zorla tımarhaneye kapatmaz kimse. Şayet çevrene zarar vermiyorsan elbette. Bu durumun istisnaları da var elbette; veraset sistemi, işe giriş çıkışların gibi...

Alıntı:
hee böyle birşey istermiyim? yok daha neler? tabiki istemem... diğer insanlarla aynı şeyi yaşamaktanda bunu kastettim... yemeyi içmeyi sıçmayı değil... bence aslolan şey zaten bu... insan yer içer azar sıçar... gerisi olsada olur olmasada... peygamberlerde osurur...
Eğitim sistemleri birtakım tasarlanmış değer ve kalıpları insanlara aşılamak isterler, bu doğrudur. Bilimsel metadoloji içinde yaşadığın kültürden ve iktisadi-sosyal yapıdan etkilenecektir doğal olarak. Fakat, paranoyaksan paranoyaksındır; önemli olan senin çevreyle olan iletişimindir, bir yerden sonra bireyin düşünceleri bireyi ilgilendirir. Çevrendeki insanlar bunu kabullenmek zorunda değil ancak. Ben çevremde sürekli bana müdahale eden, bana sorun çıkaran ve beni huzursuz eden biriyle olmayı istemem mesela. Zorunluluğum yoksa ya o insandan beni rahatsız eden tavır ve davranışlarına çekiş düzen vermesini isterim yada o insanla olan ilişkimi koparırım. Bu ondan herkes gibi olmasını istemek midir? beni rahatsız ediyorsa ve bunun için tutarlı/mantıklı gerekçelerim varsa asla.

Alıntı:
şimdide modern mi oldu psikoloji? psikoloji bişey tasarlamıyor... sistem tasarlıyor psikoloji uyguluyor... modern olan şey sistemin artık nasıl bir insan modeli istediğidir...
wat iz di matrix diyorsun yani

Alıntı:
bu arada evet sistem dünya düzeni psikoloji modern psikoloji hepsi aynı düşünen bağımlı bireyler istiyor...
Bu dediklerini nereden çıkarıyorsun, bunları somutlaştıracak mısın? Psikoloji bilimi hangi teorisiyle dediğin şeyi yapmaya çalışıyor mesela?

Alıntı:
eğitim sistemlerine yada yönetim şekillerine bakarsan yeterince kaynak bulacaksın... örneğin bu ülkede milli eğitim denen şeyin çocukların zihnini nasıl dolduracağını talim ve terbiye kurulu belirliyor... bu kurul kimin elindeyse o zihniyette çocuklar yetiştiriliyor... hadi tahmin et şu an kimin elinde bu kurum?
İnsanların ''değer ve kültür''leri ile alışkanlıklarını etkilmeye çalışmak farklı bir konu. Ben psikolojinin hangi teorisi ile bunu yaptığını bilmek istiyorum. Devlet matematik disiplinini de kullanıyor, bu durumda matematik de sistemin bir uydurması mıdır diyorsun? Yahut devlet mühendislikten de yararlanıyor, mühendislik de uydurmamıdır diyorsun? Devlet okullarında yerçekimi kanunu öğretiliyor diye ''hayır kardeşim, bu sistemin bir uydurmasıdır'' mı diyoruz?

Alıntı:
psikoloji insanı anlama çabasında değil insanı yontma törpüleme farklı algı ve bakış açılarından arındırma çabasındadır... son olarak hooop! şizofrenler senin dediğin anlamda manyak değildir! bir şizofreni anlayabiliyor ve onunla anlaşabiliyorsan bir paranoyakla huzurlu bir şekilde oturup konuşabiliyorsan o normal denen insanlarla (ki böyle bir modeli olduğuna da inanmıyorum insanoğlunun) hiç sorun yaşamazsın... bana yardım etmeye kalkışan doktorunda vay haline... zaten öyle bir yardım talep etmektense köprü altlarında yaşamayı tercih ederim...
tekrar teşekkürler albatros bakış açın için...
Psikoloji hangi teorisi ve öğretisiyle seni yontuyor?

Bence karıştırdığın önemli bir nokta var; bilimsel bir disiplinin verileri birtakım devletler ve iktidr odaklarınca kendi çıkarlarına kullanılıyor olabilir. Bu durum, o disiplinin sağladığı verilerin yanlış olduğunu göstermez. Tıp, yeterince ehil olmayan insanların elinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Hatta, birtakım insanlar onu maddi menfaatleri için kullanabilir de. Bu durum bilimsel verilerin yanlışlığından ziyade o kişilerin niyet ve hedefleriyle alakalıdır. Psikoloji daha soyut bir alan olduğu için daha karmaşık ve zor bir disiplindir sadece...

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...