Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 04-06-2009, 14:00
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

albatros güzel açıklamaların için saol...
sana ilk dönüşüm nedir bu normal? psikolojik sorunlar nedir? insanın kendinden mi kaynaklanır yoksa yaşadığımız bu dünyadan mı bulaşır?
ikinci olarak psikolojinin insana insan olarak bişeyler verme çabasında olduğuna hiç inanmadım hiçbir zamanda inanmayacağım... tamamıyla sisteme itaat eden bireyler oluşturmaya çalıştığına inanıyorum daha çok... adapte olamayanları ise ilaçlarla yada tedavi dedikleri şeyle yeniden adapte etmeye çalışıyorlar... baytar çıkarımına nasıl ulaştığınıda anlayamadım... sayılanlar insana ait özellikler... ömür boyu karşılarına çıkacak ve kafalarında yer edecek şeyler... yani bir sorun değillerki tedavi edilsinler... insana ait şeyler...
yeni bir dönüş... evet çok yakınım var şizofreninden paranoyağına kadar... en azından psikoloji böyle adlandırıyor onları... aynı evi paylaştığım hatta ömrümü bereber geçirdiğim insanlar.... akıl hastanesi denen yere kendi ellerimle yatırıp çektiği işkenceyi görüncede kaçırdığım bir insan var ki ileri derecede şizofren vakası konulan... toplum içene çıkmasını sakıncalı görüyorlardı... bi kaç gün içinde çıkardık hastaneden uyuşturulmaktan uyutulmaktan kurtardık onu... aradan beş altı yıl geçti... gayet rahat yaşıyor... resim yapıyor... ödül alıyor... bir ilşkisi ve bir sürü arkadaşıyla yaşayıp gidiyor işte... hastaneye yatmadan önceki halinden tek farkı yaşı ilerledi... bir insan dünyayı öyle görüyor ve algılıyor diye onu bir tımarhaneye kapatıp tımar etmeye kalkışmak nasıl bir iştir? nasıl bir bilimdir? bide geçer bir gün demem ki... benim için bir sorun yoktur insanların dünyayı algılayışlarının farklı olmasında... şizofreni paranoya farketmez... farkeden tek bir algı biçimi var o da katatonik olma durumu... bunuda yaşamak isterim... çok merak ediyorum ne gördüklerini nasıl algıladıklarını... neyse...
hali vakti iyi kodaman çocukları diye başlayan paragrafına ne diyeceğimi bilemedim... diyorum ki psikoloji sistemin standartlaştırma oyunudur... ama yaşam şartlarında bir standart olmadan standart beklemek sistemin kendi çelişkisidir... yaşam standartlarını eşit hale getirdiği zaman sistem bunu isteme ve denetleme hakkına sahip olabilir ancak... hee böyle birşey istermiyim? yok daha neler? tabiki istemem... diğer insanlarla aynı şeyi yaşamaktanda bunu kastettim... yemeyi içmeyi sıçmayı değil... bence aslolan şey zaten bu... insan yer içer azar sıçar... gerisi olsada olur olmasada... peygamberlerde osurur...
şimdide modern mi oldu psikoloji? psikoloji bişey tasarlamıyor... sistem tasarlıyor psikoloji uyguluyor... modern olan şey sistemin artık nasıl bir insan modeli istediğidir... bu arada evet sistem dünya düzeni psikoloji modern psikoloji hepsi aynı düşünen bağımlı bireyler istiyor... eğitim sistemlerine yada yönetim şekillerine bakarsan yeterince kaynak bulacaksın... örneğin bu ülkede milli eğitim denen şeyin çocukların zihnini nasıl dolduracağını talim ve terbiye kurulu belirliyor... bu kurul kimin elindeyse o zihniyette çocuklar yetiştiriliyor... hadi tahmin et şu an kimin elinde bu kurum?
psikoloji insanı anlama çabasında değil insanı yontma törpüleme farklı algı ve bakış açılarından arındırma çabasındadır... son olarak hooop! şizofrenler senin dediğin anlamda manyak değildir! bir şizofreni anlayabiliyor ve onunla anlaşabiliyorsan bir paranoyakla huzurlu bir şekilde oturup konuşabiliyorsan o normal denen insanlarla (ki böyle bir modeli olduğuna da inanmıyorum insanoğlunun) hiç sorun yaşamazsın... bana yardım etmeye kalkışan doktorunda vay haline... zaten öyle bir yardım talep etmektense köprü altlarında yaşamayı tercih ederim...
tekrar teşekkürler albatros bakış açın için...
alchemy sana teşekkür edemeyeceğim kusura bakma... öncelikle "ben ne istersem onu yaparım" cümlesine yaptığın yorumlar bana bir göndermeyse yazdığım şeyi tekrar okudum ama böyle bir cümle kurduğuma rastlamadım... yanılıyorsam düzelt lütfen... ikincisi ise kuralsızlıktan rahatsız olanlardan ben daha çok rahatsız oluyorum... kuralsızlık hayalleriyle yaşarken....