Alıntı:
|
insanoğlu fabrikada üretilen bir mal değil ki... zaten doğduğumuz gibi bir isim yapıştırıyorlar(markalaştırma) ahmet mehmet ayşe fatma oluyoruz... sonra milyarlarca insan milyarlarca farklı tecrübelerle (aile,bitmek bilmeyen okul yılları, akrabalar,arkadaşlıklar,askerlik, iş hayatı, ilişkiler, evlilikler, çoluk, çoçuk derken!) yoğrulup o an olduğu (karakter gibi) konuma geliyor... eee insaf! bu kadar birbirinden farklı ama aynı şey yaşayan insan oğlundan bir karakter ve ya kişilik standardı beklemek abartı olmuyor mu?
|
Psikoloji bilimi açısından da '' normallik'' kesin sınırlarla tanımlanmış bir olgu değildir zaten. Şayet normallik tanımlaması saplantılı bir biçimde ortaya konuyorsa bunun adı insanları ''tek tipleştiren bir standartizasyon'' çalışmasıdır, psikoploji değil.
İSorunlar mevcut olmasaydı ''çözüm'' ihtiyaçları da doğmazdı. Psikoloji bilimi, gündelik yaşamın sağlık akışını aksatan, kişinin kendisine ve çevresiyle ilişkilerine/diyaloglarına zarar veren davranış bozuklarını anlamaya çalışır. Kaldıki her insan kendi çapında kendini ve çevresini ''anlama, bilme ve tanıma'' gibi dürtülerle yaşar; tüm bilimler gibi psikolojinin de ortaya çıkışı bu temel dürtülerden kaynaklanır; ancak, insan en son kendini anlamaya çalıştığından olsa gerek, psikoloji disiplini en geç gelişen branşlardandır...
Alıntı:
|
bazı insan korkuyor yaşadıklarından, bazısı tedirgin, mutlu, mutsuz, abartılı tepkili, takıntılı, saplantılı, ölümü arzulayan, çıktığı yere dönmek isteyen ve ve ve ve.... insan işte!
|
Aksini düşünen olsaydı bu adamlara Psikolog değil; BAYTAR derdik
Alıntı:
|
yaşadıklarıyla doğru yada ters orantıda bir karakter oluşturuyor... bu özelliklere hastalık demek ve bunu tedavi etmeye kalkmakta insafsızlıktır...
|
Bu ''insanfsızlar''(!) İleri derece Şizofren vak'alarından tutun da Nevrozlara kadar bariz bir anormallik taşıyan birçok olumsuzluğu gidermeye çalışıyor. Bıraklım insanlar ''şizforen ve paranoyak'' gibi olumsuzluk yüzünden hayatlarını mı mahfetsinler. Annen, baban yahut sevgilin ileri derecede şizofren olsaydı ''olur olur, o da insan neticede, geçer bir gün'' mü diyeceksin
Alıntı:
|
tüm insanlığa en küçük detayına kadar eşit imkanlar ve aynı bir hayat sunarsa sistem, o zaman farklı ruh durumlarına hastalık deme ve tedavi hakkı olur...
|
Eee, hali vakti iyi; zengin ve kodaman çocukları sorun yaşayınca ''hastalık''; kendi halinde, geçimde derdindeki vatandaş yaşayınca ''normal'' ve ''olağan'' mı oluyor? Hayat şartlarının insan psikolojisi üzerindeki etkisi mutlaktır; ancak senin söylediğinle bunun bir ilgisini kurmakta zorlanıyorum...
Alıntı:
|
böyle birşeyi de isteyeceğimi hayal bile edemiyorum... herkesle aynı olmak ve aynı şeyleri yaşamak? berbat bişi olsa gerek...
|
Sen de herkes gibi acıkıyor, azıyor,yiyor, içiyor ve zıçıyorsun. Ben daha ''zıçmayan'' insan tanımadım; bundan utanmamız mı gerekiyor hocam?
Alıntı:
|
fabrikada üretilen bir mal olmak... yaşadıkların tamamen sana ait olmasa da dayatmalar içinde varolsak da özgür irade vazgeçilebilecek bir şey değil...
|
Modern psikolojinin herkesi ''aynı düşünen'' bağımlı bireyler olarak tasarladığını mı sanıyorsun? Bu kanıya nasıl vardın, hangi kaynakta böyle bir şey yazıyor?
Alıntı:
|
bir sürü kötünün arasından bile olsa yaşayacağım şeyi ben seçmek isterim... Psikoloji! me nasıl etki ederse etsin... ben seçtikten sonra benimdir... hastalık dedirtmem, tedavi ettirtmem...
|
Psikoloji herşeyden önce insanı anlama çabasıdır. Ölene kadar şizofren bir manyak olarak yaşamak isteyen bir hastaya hiçbir doktor yardım etmez/edemez zaten;yalnız ''sen seçtin'' diye de kimse senin ''paranoya'' nöbetlerine katlanmak zorunda değil, bunu da biliyorsun umarım
[/QUOTE]