|
insanoğlu fabrikada üretilen bir mal değil ki... zaten doğduğumuz gibi bir isim yapıştırıyorlar(markalaştırma) ahmet mehmet ayşe fatma oluyoruz... sonra milyarlarca insan milyarlarca farklı tecrübelerle (aile,bitmek bilmeyen okul yılları, akrabalar,arkadaşlıklar,askerlik, iş hayatı, ilişkiler, evlilikler, çoluk, çoçuk derken!) yoğrulup o an olduğu (karakter gibi) konuma geliyor... eee insaf! bu kadar birbirinden farklı ama aynı şey yaşayan insan oğlundan bir karakter ve ya kişilik standardı beklemek abartı olmuyor mu? bazı insan korkuyor yaşadıklarından, bazısı tedirgin, mutlu, mutsuz, abartılı tepkili, takıntılı, saplantılı, ölümü arzulayan, çıktığı yere dönmek isteyen ve ve ve ve.... insan işte! yaşadıklarıyla doğru yada ters orantıda bir karakter oluşturuyor... bu özelliklere hastalık demek ve bunu tedavi etmeye kalkmakta insafsızlıktır... tüm insanlığa en küçük detayına kadar eşit imkanlar ve aynı bir hayat sunarsa sistem, o zaman farklı ruh durumlarına hastalık deme ve tedavi hakkı olur... böyle birşeyi de isteyeceğimi hayal bile edemiyorum... herkesle aynı olmak ve aynı şeyleri yaşamak? berbat bişi olsa gerek... fabrikada üretilen bir mal olmak... yaşadıkların tamamen sana ait olmasa da dayatmalar içinde varolsak da özgür irade vazgeçilebilecek bir şey değil... bir sürü kötünün arasından bile olsa yaşayacağım şeyi ben seçmek isterim... Psikoloji! me nasıl etki ederse etsin... ben seçtikten sonra benimdir... hastalık dedirtmem, tedavi ettirtmem...
|