Tekil Mesaj gösterimi
  #363 (permalink)  
Alt 01-06-2009, 11:52
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS şuanda  aktiftir.
Raporlu Arıza

Alıntı:
Burada söylemek istediğim şey inanmayanlar için değildir.;inanıpta inanmayanların inancına saygısılık edenler yada inanmayıp inananların inancına saygısızlık edenlerdir.;
Saygı duyalım diye yanlış olduğunu düşündüğümüz ve ispatladığımız şeyleri savunmayalım mı? Öyleyse yaşadığımız hiçbir olumsuzluğu sorgulayamayız, bizim derdimiz bu konuları kamusal alanlarda tartışılabilinir kılmaktır.

Alıntı:
Formda karşılıklı olarak sadece sahip olduğu inanç yüzünden örümcek kafalı ; beyinsiz gibi atışmalara rastladığım için böyle bir cümle kurdum.;
Milletin ağzı torba değil ki büzelim efendim Tartışma üslubu içerisinde zaman zaman yaşanır böyle şeyler;burada önemli olan tartışmalara yapacağınız katkılardır. Siz kendi fikirlerinizi tutarlı argümanlarla savunarak bir şeyler yapabilirsiniz; ancak, öncelikle kurduğunuz önermeler birbiriyle ilişkili olsun lütfen Bir yanda zevkler ve renklerden bahsedip bir yandan da inançlardanbahsedersiniz bu geçerli bir argüman olmaz

Alıntı:
Tartışma yapılırken iki cephenin karşılıklı olarak bir birlerinin inançlarına saygılı olmalarının inanıp inanmamaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum.;
Öncelikle ''ateizm'' bir inanç değildir, bilim de öyle. Ateistler rasyonel önermeler ve argümanlarla karşı çıkıyorlar, üslubu eleştirebilirsiniz; ancak, rasyonel ve tutarlı bir biçimde yapılan eleştiriler saygısızlık değildir. Düzgün bir biçimde eleştirdiğim sürece kimseye saygı duymak mecburiyetinde değilim, sadece karşımdaki insanın fikrini savunmasına saygı duyarım, bunun ötesi tevatürdür...

Alıntı:
İnsanlar inandıkları şeyleri konuşamayacaksa bütün bunların ne anlamı var ki.!
Benim Öküz Başlı Gobbit'ime de saygı duyacak mısınız Yahut Muhammed'in 9 yaşında bir kızla evlenmesinden feyz alan müslümanın 11 yaşındaki kızla nikah(!) kıymasına da saygı duyacak mısınız? Bir müslümanın 4 kadınla evlenmesine de saygı duyacak mısınız? Kadınlarla erkekler eşit değildir diyen birine?

İnsanlar inandıklarını elbette konuşacaklar;ancak inançları üzerindeki eleştirilere de saygı duyacaklar. Burada ifade özgürlüğünü konuştuğumuzu zannetmiyorum. Ben inançlı birinin kendini ifade etmesine elbette saygılıyım; ancak saygım onun inandığı şeye değildir. Din kamusal alanda bir baskı unsuru olmazsa(ki gerçek müslümanlar için böyle bir seçenek yoktur dinlerindeki kurallardan dolayı) zaten bu konuştuklarımızı tartışıyor olmazdık.

[/QUOTE]

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...