Tekil Mesaj gösterimi
  #362 (permalink)  
Alt 01-06-2009, 10:47
SOPHIA SOPHIA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
-Önermeni: Tanrı yoktur diyen birine saygısızlık göstermek ne kadar zavallı bir durumsa vardır diyen birine saygısızlık göstermek de o kadar zavallıdır, şeklinde kursan anlıyacağım. Bu ne biçim paradigmadır. ''Tanrının olduğuna inanan bir insana saygı''nın paradigması ''Tanrının olmadığını söyleyen ateistlere saygı''dır. Size göre en güzel rengin mavi olması inançtan ziyade bir tür ''zevk''tir; ancak Tanrı inancı ''zevk'' değildir

Dinler çürük raporlarını çoktan aldı zaten Tanrı ise biraz spesifik bir tartışmadır; ancak mantık ve rasyonel akıl yürütme ile çürütülebilmektedir. İnsanların Tanrıya inanıp inanmaması sorun teşkil etmez; insanların inandıkları Tanrı adına diğer insnalar üzerinde ''otorite ve hiyerarşi'' kurması ise bizim konumuzdur. Dinler ekseninde şekillenmiş hayatların ve kültürlerin içinde yaşıyoruz. Bu tartışmalar mevcut koşullarda zorunluluktur. Bunu anlamak için de ''uzman'' olmak şart değildir; gündelik yaşamın içerisinde rahatlıkla gözlemlenebilinir.

İnsanlar bu tür yerlere, normalde rahatlıkla konuşamayacakları konuları tartışmak için geliyorlar zaten. Bu tarz forumların amacı budur sayın yorumcu. Burası bir ''sosyalleşme'' (!) platformu değildir; chat kanalı da değildir. Hasbelkader bir şeyleri tartışmaya ve sorgulamaya çalışan insanların görüşleri üzerinden ''ilkellik'' gibi sıfatları kullanmadan önce kurduğunuz önermelerdeki mantıksal tutarsızlıkları (yukarıda gsterdim) gözden geçirin lütfen
[/QUOTE]

Burada söylemek istediğim şey inanmayanlar için değildir.;inanıpta inanmayanların inancına saygısılık edenler yada inanmayıp inananların inancına saygısızlık edenlerdir.;Formda karşılıklı olarak sadece sahip olduğu inanç yüzünden örümcek kafalı ; beyinsiz gibi atışmalara rastladığım için böyle bir cümle kurdum.;Tartışma yapılırken iki cephenin karşılıklı olarak bir birlerinin inançlarına saygılı olmalarının inanıp inanmamaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum.;İnsanlar inandıkları şeyleri konuşamayacaksa bütün bunların ne anlamı var ki.!

Konu SOPHIA tarafından (01-06-2009 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Alıntı düzenleme