Alıntı:
m%n$h£´isimli arızadan alıntı
bu sözü kim sölediyse başta bu niyetle sölememiştir de artık herdönemde nasıl sözcüklerin anlamları değişiyorsa bununda anlamı bir şekilde değişmiş..ne anlıyoruzki bu cümleden "laylaylomm"ben başka bişe anlamıom.
gençliğin tadını çıkar, gençliğin kıymetini bil, bidaha gelmez falan ve filan..yahu bu gençlik milletini madem yönlendireceksin acayip acayip gençsin kelimesiyle başlayan"gençsin böyle,gençsin şöyle.."
alla allla rahat bırakında şu genci bi takılsın kafasına göre
belki dönüp dolaşıp senin dediğine gelecek !!bi bekle bi sabret yahuuu
aman yönlendirmeyin istemes
aynen şöyle oluo mesela:bak ewladım şunu şöyle yapsan nası olur?,bak şunu şöyle yaparsan daha iyi olur,bence şunu şöyle yap,hatta sen warya sen şunu şöyle yapmaya mecbursunn...hıı tabii sen bu cümleleri sırala sırala ardından gel, "gençsin tadını çıkar" de.ualn ömrümü yedin daha neyin tadını çıkarayım.hadi gel de yönlendir, yönlendirebilirsen tabi...
|
sanıyorum size genelde kötü örneklerle verilmiş bir nasihat cümlesinden öteye geçememiş bu söz, o yüzden bu kadar tepki. kesinlikle söylendiği kadar kolay olmadığını ve zaten pek çok şeyin kısıtlandığını biliyorum. ancak çok da yaşlı olmamak kaydıyla (henüz

) ben de söylüyorum kuzenlerime filan bunu. sonuçta ne kadar kısıtlanırsanız kısıtlanın 18-20 yaşınızda çalışmak zorunda değilseniz, maddi olanaklarınız "az" da olsa varsa yapabileceğiniz o kadar çok çey var ki. bugün size her an elinizin altında gibi görünen şeylerin belli dönemlerden sonra uçup gittiğini görünce neden yapmamışım duygusu insanı mahfediyor. elbette istediğin herşeyi yapman mümkün değil, ama yine de seçeneklerin var. gezilere katıl, fotoğraf, dağcılık vs. kulüplerine katıl, üniversitede okuyorsan erasmus.la yurtdışına git, interrail diye bir hadise var (-26 uygulaması süper), gez-dolaş, çeşitli kamplar var.. saymakla bitmez.
yani kısacası söylemeye çalıştığım "gençliğinin kıymetini bil" her zaman olumsuz bir cümle değildir. az olduğunu düşündüğünüz özgürlüğünüzün (ki evet kesinlikle katılıyorum) daha da azalma ihtimali bu kadar yüksekken bunları yaşamış birinin içten dilekleri de olabilir