Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 29-05-2009, 06:35
zienog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zienog zienog isimli Üye şimdilik offline konumundadır
sırtın aptalı

Post nelerle, nasıl uyutuluyoruz?

dinle: hep kitaplarda yazılanlar gibi yaşayıp sorgulama yeteneğimizi kaybediyoruz. doğduktan sonra bu dünyaya bir eser bırakmak yerine cennete yatırım yapmak için boş yere koşuşturuluyoruz. ayrıca araştırma yeteneğimizi kaybedip ibadethanelerden çıkmıyoruz. kimin işine geliyor bu durumu kullanan gelişmiş ülkelerin. en güzel örnek taliban. talibanı kim çıkardı niye çıkardı. talibanı ABD, Rusyanın afganistanı işgali sırasında rusyaya karşı kullanmak için çıkardı. din kisvesi altında masumları birbirine öldürttü.

demokrasi: iş ve çoğunlukla çözülüyor gibi geliyor bize ama aslında demokrasi paraya köle bir yönetim biçimi ukraynada, gürcistanda pembe ve kadife devrimler nasıl oldu. ekonomisi zayıf ülkeler zengin dünya ülkelerinin kölesi oluyor ülkeye akan paralar sayesinde istediklerini hükümet kılıyorlar. bu ülkemizdede farklı değil. 8 aylık bir parti tüm ülkede teşkilatlanıyor ve hükümet oluyor bu para nerden geliyor diye soruyorum. hangi demokrasi...

barış barış mı neyin barışı çıkarların çatışmaması demek oluyor, dünyayı sömüren iki ülkenin ka^rına olmayan bir durum meydana gelsin ben ozaman görürüm barış sloganlarını.

insan hakları insanın hakkımı olurmuş patrona köle olmayan insanın hiç birşeyi olamaz. insan hakları savunucularını hindistanda, habeşistanda, ırakta, hocalıda, güney afrika ülkelerinde çok gördük. insan hakkının olduğu yerlerde nedense hep ölüm ve zulüm oldu. yoksa onlar insan değilmiydi?

daha sayılacak o kadar çokuyutmalar varki hangisini sayayım yazıyı uzatıp sizi sıkmak istemiyorum sizde ekleyin.... bakalım başka nasıl uyutuluyoruz. uyutulduğumuzu bilmek uyanmanın ilk adımıdır.

Kimine göre yalnızlık, hasta kişinin kaçışıdır; kimine göre de, hasta kişilerden kaçıştır. (Nietzsche)