Tekil Mesaj gösterimi
  #101 (permalink)  
Alt 27-05-2009, 11:47
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Düşünmek, sorgulamak özgür olan her aklın yapabileceği bir eylemdir. Siz her bir yanınızı Atatürk portreleri, büstleri ile donatırken özgür bir akla sahip olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Bunlar size ezberletilmiş. Sorgulamanıza bile fırsat vermeden ezberletilmiş. Resmi ideoloji ilköğretimin ilk basamağından son basamağına kadar beyinlerinize işlemiş. Güzel de işlemiş. Her eleştiriyi saldırı kabul edip önünüze geleni yağmalatacak kadar!

Evet, ideolojisi yapıyorsun!
Kimse ideolojilerinizi onaylamak zorunda değil. Her fırsatta bunu dayatmayı kesin bir zahmet. Ben sıkıldım ama bu kahramanlık hikayelerini dinlemekten.

Yahu bana ne Humeyni’den Atatürk’ten? İsteyen istediği lidere tapınmaya devam etsin. Bu benim değil, tanrı arayışı içerisinde olan bireyin sorunu. Benim tanrım yok!

Dogmalar konusu için ilk paragrafa çıkıveriniz. Sonra bir yere sapmadan son paragrafa inip gerekli değerlendirmeyi yapınız.

Sorgulamak?
Düşünce ve ifade özgürlüğünün resmi ideoloji tarafından yasaklandığı bir ülkede mi?
Komik olmayalım derim.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."