Albatros'tan alıntı:
"Aynı siteden üç farklı anlatım ve kaynakça verdim sana. Hangisini kabul edeceğiz diye de sordum, hala cevap yok
Hangisini istersen kabul et. Hiçbirinde de M. Kemalin İttihatçı olduğunu kanıtlayamazsın. İstediğinheryerden alınt yap sonuç değişmez. Ama önce lütfen samimi ol Albatros ve en azından şunu gör: Enver Paşa Müslüman - Komünist bir turan ülküsünün peşinde atı üstünde düşmana saldırarak can verdi. Ve şunu anla ki: bunların hiçbir biri M. Kemal'in dehasıyla karşılaştırılabilecek adamlar değildir. Talat Paşa'ya gelince M. Kemal bişr dönem ondan faydalanmıştır. Ne yapsındı o dönem senin gibi yetişmiş hızır devrimciler yoktu ki adamın elinin altında

Malzeme neyse onu kullandı ve biliyoruz ki bundan harikalar yarattı!
Şimdi gelelim şu uslüp meselesine. Ben önceki iletilerimde Sn Albatros diye hitap etmiş ve her zaman "siz" diye hitap etmiştim. Ama sonra gördüm ki benim Sayın dediğim - ki bunu senin kişiliğiniş çok saygıdeğer bulduğum için yapmadım bunu tahmin edersin sanırım - bana gözüm diye hitap ediyor!

)
Bu "gözüm" kelimesi ile ifade edilen hitap tarzı genellikle halk arasında yaşça küçüklere söylenen bir sözdür. Tamamen toprağımızın o kökleşmiş sınıflı yapısına özgüdür. Kendinden yaşça, rütbece, sııfca aşağı gördüğün adama "gözüm" der bizim toprağın insanı. Elbette ki hepsi değil. Cahil köylüler arasında yaygındır en çok. Fakat aynı albatros bunu kendisine hatırlatuıp uyardığımda "sen nereye geldiğini bilmiyosun burası anarşist forum" demektedir. Ben anarşist olmadığım için köşeye sıkışanlar tarafından hakaretemiz bir biçimde "gözüm" gibi basit lafları duymak durumunda kalacaksam, bazıları tribünlere oynayıp "hop hemşerim burası bizim çöplüğümüz sen nereye geldiğini biliyormusun" gibisinden efelik taslayacaksa buradan site yönetimine açık çağrımdır: beni hemen siliniz!
Ama, Albatros:
Sana "Atatürkle Humeyni arasında hiçbir fark yoktur" lafını yedireceğim koçum benim! (benim şuan sana neden böyle hitap ettiğmi sanırım biliyorsun) Sen bana bu tartışma konusunun başından bu yana savurduğun - buna son iletindeki benim dogmatik olduğum iddiası da dahildir - çarpıtmaların, Atatürk'e saldırmaların ve desteksiz atışların hesabını vereceksin! İki ileti öteye git ve sana sorduğum sorulara cevap ver. Tribünlere oynamadan yap bunu