Tekil Mesaj gösterimi
  #82 (permalink)  
Alt 25-05-2009, 14:37
Gardiyani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gardiyani Gardiyani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-N-

Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Rüşvetin belgesi mi olur diyeceğim ben de Yapıldıysa haklı sebepler nedir yahuu? Ben sana kızıp sülaleni yok etsem bu haklı bir sebep midir? Hoş benim sana kızıp da sülaleni yok ettiğim de tartışmalı bir konu isE?
Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı Mesajı göster

Aslolan resmi belgelerdir. O adamın kendi yediği naneleri haklı çıkarmak için yalan söylemediğini nereden bileceksin? Kaldıki içişleri bakanı Talat Paşa'nın yazışmalarında o dönemdeki ''çatışmalar''dan pek az bahsedildiğini belgeleriyle ortaya koyanlar vardır.

Albatross hafiften bi' çelişki gördüm sanki.. Kedi de olabilir bilmiyorum. Bakıcam bi daha şimdi..

Evet var bi çelişki var. Güzel abim önce rüşvetin belgesi mi olur adam katletmiş, ben senin sülaleni katledeyim ondan sonra belge isteyeyim olur mu hiç? diyorsun gayet güzel bir yaklaşımla. Sonra da adam; "Azeri bilmemkimim var konuştum onla Ermeniler adamları evlerinden atmış" diyor.. Sen de "ASLOLAN RESMİ BELGELERDİR, BEN ONUN YALAN SÖYLEMEDİĞİNİ NERDEN BİLİCEEM?" diyorsun. Aslolan resmiyet mi değil mi? Bi' karar veriver artık. Bu kadar da Ermenileri savunma yolunda tek taraflı düşünmeyin.

Ben ne soykırım vardır diyebilirim ne de yoktur, çünkü bunun bilgisine sahip değilim; duygularımla tarihi olayları yorumlamam aptalca olur. Siz de durumun farkında olmadan, o günlerin şartlarını bilmeden kimseyi itham etmeyin bence. Diğer arkadaşın dediği gibi bizim dedelerimiz de öldürülmüş, bizim dedelerimiz de donarak ölmüşler. Benim de babamın dedesini Gümüşhane'de Ruslar öldürmüşler o dönemde. Şimdi ben sana belge mi getireyim yani? Savaş bu, insanlar ölüyor. Büyükdedemiz de gayet sivilmiş ama ölmüş işte.

Bu konuda TARAF OLMANIN mantıklı bir yanını göremiyorum. Bizler burada çoğunlukla milliyetçi ve dini duyguların benliğimizi kirlettiğini, hep bu vatanperverlikler yüzünden kaybettiğimizi falan dile getiriyorsak böyle konularda taraf olmamalıyız diye düşünüyorum.

Şimdi diyebilirsin ki; Adamlar katletmiş, soykırım yapmış yahu ne taraf olması? falan.. Ben de dediğimi tekrarlıyorum, her ne kadar bir insanı öldürmenin hiçbir şekilde bahanesi olamazsa da geçmişte, sıcak savaş ortamlarında bu ve buna benzer birçok olay yaşanmış. Artık sıyrılmamız gereken konular bunlar. Ne suçlu hissetmeli, ne suçlamalıyız. Tarihle yaşayanların tarihe gömülmeye mahkum olduğunu da bilmiyor değiliz.

Daha yeni şeyler konuşalım, güzelliklerden söz edelim, kuşlar cıvıldasın, çiçekler açsın falan hatta.

Konu Gardiyani tarafından (25-05-2009 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir..