Tekil Mesaj gösterimi
  #290 (permalink)  
Alt 23-05-2009, 18:27
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
İlk sayfadan itibaren yazılanları bir okursanız ya da mevcut sistem, ordu, devlet üzerine değerlendirmelerinde bulunursanız, Kemalizmi yerden yere vuran zaten Kemalistlerdir. Hangi demokrasi ülkesinde bir ideoloji ya da devlet adamını eleştirmenin sonucu hapis cezasıdır? İnsanlar fikirlerinden ötürü yargılanmalı mıdır? Resmi ideolojide bugün gelinen noktayı göremiyor musunuz? Hem ne bekliyorsunuz ki, bu konuyu buraya taşıyıp Atatürk’ün kahramanlıklarından bahsedip, Kemalistleri pohpohlayıp fikirlerini söyleyen şu kızı lanetlememizi mi? Sıkılmadınız mı artık masallarınızdan, dogmalarınızdan?
Tabi ki anarşizm yönetimin her şeklinin baskıcı ve istenmeyen olduğu görmezden gelemez. Kontrol ve otorite şekillerini reddeder. İdeoloji falan değildir. -Olması da tezat olurdu- Serbest düşünceye değil de itaate, alt üst temelli ve belli dogmalara dayalı bir öğütler biçimi de değildir. Herhangi bir doktrin ya da ideolojinin(Kemalizm gibi) aşılandığı insanlara özgür diyemeyiz. İdeoloji ya da doktrin ile beslenen bir kitlenin meydana getirdiği devrim toplumsal değil, elit ve politik bir devrim olur. Kabul edelim ki ideolojilerde bir ötekileştirme söz konusudur ve ortak görüşü şudur: ideolojimiz her şeyden önce gelir. İnsanlık kötü ve yetersizdir. Ancak savunulan ideoloji onları geliştirecektir.
Ülküsü her ne olursa olsun, bütün ideolojiler kendilerini ayrı bir yere koyar ve bütünü kontrolü altına almak isterler. Mantıksız olduklarından meşruiyet için beraberinde güç ve şiddet kullanımını getirirler. İdeolojik kitlelerin ne yapacakları, nasıl davranacakları özgür iradelerine değil, ideolojinin verdiği cevaplara dayalıdır. Kendi görüşleri mutlak doğrudur ve programlarını sorgularsanız ya da karşı çıkarsanız gerekçeniz ne olursa olsun suçlanır ya da lanetlenirsiniz. –Bakınız Atatürk’ü sevmediğini açıklayan bireyin suçlanması- Ve ideolojiler için saflık önemlidir. Kendi içerisinde dahi daima bir hain arar ve ondan arınmak ister. Anarşizm ise insanları anarşiste dönüştürmek yerine fikirlerinin yayılmasını tercih eder. İdeolojinin aksine, ona göre insan iyidir ve her şeyden önce gelir. Bu değerlendirmeler üzerine kurma ve yapmaktan ziyade tabi ki anarşizm yıkıcı olandır. Çünkü insanı tahakküm altına alan ve sömüren her şeye karşıdır. Ne sanıyordunuz, anarşizmin mevcut düzeni yıkıp yeni bir düzen kuracağını mı?
Hadi ama!

Alıntı:
mermaid´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Teorileri özümsemiş olanların lakin pratikte bu buz gibi devrimcilikten nasibini alamayacak olanların Mustafa Kemal'e bu kadar yüklenmeleriyle şeriatçıların ortaçağ özlemi arasında bir fark olmadığı gibi güzel müttefiktirler bu kanatlar..! İki bilimsel perspektiften uzak kanada da başarılar dileriz tarih sahnesindeki rollerinde..!
Dedim ya, her ideoloji kendinden olmayanı yargılar ve asar.
Ama mutlaka yapar bunu.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."