Aldatmak insanın doğasında yoktur....Sadece bir seçimdir...Ve bu seçimlerin nedenleri bireye ve cinsiyete göre değişir.Kişinin dünyaya nasıl baktığı ve yaşam felsefesi ile ilgilidir.
Üniversitede bir bayanla bir yıl ev arkadaşlığı yaptım (Sevgilim değildi

(Bir arkadaşımın kız kardeşi) hem güzel hem alımlı hem anarşist hem kominist hemde ekonomik yönden babasını sömürme taktikleri geliştirmiş bir bayandı.(Parayı sözde sevmiyen ama harcama meyilli "sevmediği için para cebinde pek durmuyordu diyelim") Her neyse konu dışına çıkmayalım (DETAYIN SEBEBİ ALDATMADAKİ KİŞİLİK FAKTÖRÜ ) Bu bayanı yanımıza getimemizin sebebi x şehrindeki takıntılı (şiddet gördüğü) ilişkisinden koparmaktı ancak bu fayda etmedi kısa bir süre sonra onunla tekrar görüşmeye başladı ve onunla buluştu.Bir kaç hafta sonra lise aşına telefon açtı ( 2 yıldır görüşmediği) çocuğa umut verdi ve onuda çağırdı.Çocukla bir hafta gezdi,bir kaç ay telefonlaştı..; Yine aynı anda okulda belli kulüplerde popilüritesi yüksek kişilerle takılmaya başladı.(Bazı Kulüp başkanları) x Klübü başkanı ve x klübü eski başkanı ile çok samimi olarak bir kaç kez yakaladım.(Bu iki kişi birbiriyle arkadaştır ve durumdan haberleri yok) Aynı anda benim bildiğim Dört kişi ile ileri derecede flört halindeydi.Hiç biri bir birini bilmiyordu.Ve bir kaç gün kimse aramadığı zaman histeri krizine giriyordu.Sohbetlerimizde hepsini sevdiğini dile getiriyordu.Ne yalan söyliyebilirim o kızı o şehre ben getirdim ve asıl sebebi ondan hoşlanıyordum ve onu korumak istiyordum.Ama onunla aynı evi paylaşınca onu tanımadığımı ve kesinlikle tipim olmadığı kanısına vararak sadece arkadaş olmaya çalıştım....Ve bir kızı yakından (iç dünyasını) tanıma fırsatım oldu ve tabiki onun eve getirdiği bazı kız arkadaşlarını... ..Benzer bir kaç örnek daha vereceğim biraz uzun ama konuyu irdelemek açısından önemli ....Üniversite yıllarımda lise arkadaşlarımın kurduğu bir rock grubunda batari çalıyordum.Ben bunu karizma yada müzik için değilde arkadaşlık ortamının verdiği güven için yapıyordum.Ama sonucunda bunun bir karizma etkisi yarattığını ve çevrenizdeki salak kızların hepsinin başınıza üşüştüğünü söyleyebilirim.Her neyse hiç birine hiç bir zaman yüz vermedim onların bana vereceklerinin sadece bedenleri olduğu inancındaydım onlardan sevgi çıkmazdı....o dönemlerde aşka,sevgiye ,kadına hatta insana bile inancım yoktu....ama aynı zamanda da böyle bir inanca açlığım vardı....bir bayan arkadaşımın kız kardeşi bir yılı aşkın süredir bana platonik olarak aşıktı bir gün yine aynı ortamdayken bana yazıldı,yıldızlardan falan bahsedip konuyu bana bağladı bende o an aldığım bir kararla ona kapıyı açtım çıkma teklif etmesi için onu cesaretlendirdim sonra da kabul ettim.Onu değilde sadece sevgisine ihtiyacım vardı.."Duygusuna" bir hafta sonra bana onu bırakmamdan yada aldatmamdan korktuğunu söyledi,ona böyle bir şey yapmayacağımı söyledim.Konuyu çokta uzatmadım.Aradan bir hafta daha geçtiğinde soğuk davranmaya başladı.Bir kaç gün sonra benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olduğunu fark ettim.Sonra onu sıkıştırıp bir açıklama yapmaya zorladığımda bana olan saygısını kaybetmek istemediğini ve bir süre ara vermek ihtiyacı duyduğunu söyledi...Tamam dedim bir gün sonra onu başka birisiyle samimi bir şekilde gördüm...Ablası durumu öğrenip bildiği kadarını benimle paylaştı...Hergün gittikleri çay bahçesinde çalışan bir çocuk hanfendiye çıkma teklif etmiş ve oda hayır dememişti.İşin garip kısmı daha ilişkilerinin birinci haftasında o çocuğada beni unutamadığını söylerek ilişkisini bitirmesiydi ,bunu bana çıktığı çocuk söyledi...Demek istediğim insanlarda özellikle bu kadın kimyasında daha fazla olmak koşulu ile bir arayış var ve asıl mesele neyi aradıklarını kendileride bilmiyor...Erkekte aldatma daha farklıdır sadece sex bile aldatmak için yeterli olabilmektedir.Ama kadındaki aldatma şekli maymun iştahlılığın bir sonucu gibi.............Yada oturmamış kimliğin.....Herneyse bunun benim üzerimdeki etkisi insana karşı bir dizi hayal kırıklığı olmuştur....