Tekil Mesaj gösterimi
  #160 (permalink)  
Alt 16-05-2009, 00:31
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Alıntı:
Sıfır´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
..teşekkürler sangre..yazıyı okumuştum bir kısmına katılıyorum...,Ancak
Bir hipotes araştırma sonunda 3 şekilde sonuçlanır.
1-Hipotez Doğrudur.
2-Hipotez yanlıştır.
3-Hipotez anlamsızdır.

Araştırma sonucunda doğru bulunan hipotez terfi eder.Bilimsel nitelik kazanır.Bu nedenle henüz araştırma safhasındaki yada hemen önceki duruma Hipotez denir.
Elbette Kanun ve teori farklıdır.Ancak teoriler aski ıspatlanana kadar doğru olan varsayımlardır.Ucu açıktır.Aynı şekilde kanun olarak nitelendirilen kuramlarında bazen hatalı olduğu ispatnarak değiştirilebilmeleride mümkündür.
Ben ''Akıllı Tasarım'ın'' hipotez olduğunu dahi düşünmüyorum aslında (kısmen).. Veya bu konu hakkında yeteri kadar bilgim olmadığı için böyle düşünüyor da olabilirim.

Çünkü ''Akıllı Tasarım'' deneye izin vermez..

Sonuçlanan 3 aşamadan bahsetmişsiniz.. Akıllı Tasarımı sınayacak bilimsel metod nedir?? .. Önce bunun cevabını vermeniz gerekiyor.

Verdiğim yazının bir bölümünde, ''Taşların yer çekiminden dolayı, aşağı doğru yuvarlandıkları'' konusu vardı.. Ama iddia, ''Taşlar Tanrıdan korktukları için aşağı doğru yuvarlanır'' olursa, bu iddiayı sınayabilmek için ''Tanrıdan korkmayan taşlar bulup, onları sınamamız'' gerekecektir.. Ama yer çekiminin olduğu veya olmadığı yerleri bulup, sınamanın olabilirliği vardır.. Diğeri ise, deneye izin vermez.

Bilimsel teoriler, hatta hipotezler; deney ve gözlemle oluşturuldukları için, Akıllı Tasarımın deney ve gözlem kısmının olup olmadığını da bilmemiz gerekiyor.

Akıllı Tasarımı, yeteri kadar sınanmamış bir varsayım olarak değil, deneye izin vermeyen bir varsayım (hipotez) olduğunu düşünüyorum.. Eğer 1.si olsaydı, benim gözümde çok daha değeri olurdu.

Demişsiniz ki, ''Teoriler, aksi ispatlanana kadar doğru olan varsayımlardır''

Hayır, teoriler varsayım değildir.. Varsayımın bir diğer adı, hipotezdir zaten.. Teorilerin böyle bir tanımı yok, bildiğim kadarıyla.

Dikkat çekilmesi gereken nokta, defalarca sınanmış ve doğru olduğu kabul edilmiş bir teorinin ''İnanmak veya inanmamak'' noktasına getirilmesidir.. Ve sizin de, Evrim teorisine sahip çıktığımız için, bunu bir tabu olarak gördüğünüzü söylemeniz..

Nedense hiç kimse, Görlelilik kuramını veya Levha Tektoniği kuramını tartışmıyor.. Hiç kimse, ''Hayır efendim, levhalar hareket etmezler'' veya ''Hani ben levhaların hareket ettiğini görmüyorum, bu yüzden bu teori yalandır'' dediğini görmedim..

Evrim teorisi, dünyanın geoid olduğu bilgisi kadar gerçek ve doğrudur.. Teoriler, dünyanın geoid olduğu bilgisi gibi, bir çok doğru bilgiden oluşan bilgiler sistematiğidir.. Eğer dünyanın geoid olduğuna inanmıyorsanız, hiçkimse size inancınızı değiştirmeniz için her hangi bir baskı yapamaz.. Ama bu inanç, sadece size özel bir inanç olmaktan öteye gidemez.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *