|
"diriliş
Son sözü ben söylerim içgüdüsüyle cevap verdiğin iletilerinle bu forumda yarattığın kirlilikten ciddi biçimde rahatsız olmaya başladım. Önce tutup, "bu teori bana ait değil ki" kompleksiyle, kuramı için canını veren bir bilim insanının insanlığın baş tacı ettiği yapıtına saldırdın sonra da seni haklı olarak uyardığım zaman beni saldırganlıkla suçladın. Burada insanların kafa karışıklıklarına, kişisel bunalımlarına ve bilime saygızılık etmelerine katlanmak ve bu tür aymazlıkları - önceden uyarı yapılmasına rağmen - hoşgörüyle karşılamak durumda değiliz. Sen öğrenmemekte ve anlamamakta direniyorsun, hastalıklı görüşlerini kusuyor da kusuyor, zırvalıyor da zırvalıyorsun. Git kendini kaybettiğin yerde bul! İnsanların emeklerine saygızlık etme ve daha fazla komik durumlara düşme."
diriliş'e...
forumda yarattığım kirlilik? bu teoeri bana ait deil ki kompleksi? evrim teorisi ne zaman insanlık tarafından baş tacı edildi? ayrıca bu teoriye saldırılamaz diye bi kural mı var? evrim teorisine saldırdığım da hoşgörüyle karşılamayacak olanlar kim? bilime saygısızlık edilmez diye bi kural mı var? kafakarışıklıklarıyla yada kişisel bunalımlarla alay mı edildi? aymazlık? neyi öğrenmemekte ayrıca kim öğretecek? neyi anlamamakta ayrıca anlamak mecburiyeti mi var anlattın diye? git deme hakkını nereden buluyorsun? saygıyı yada saygısızlığı senden mi öğrenicem? ne duruma düştüğüm seni neden ilgilendiriyor?
"sıfır
Öncelikle Eco "iyi kötü nefes alıyorum... yiyorum... içiyorum... işiyorum... sıçıyorum... sevişiyorum... insan olmaya çalışıyorum işte... sadece bunları, tam anlamıyla yapabildiğim gün insanım diyeceğim ve hayatta insan olmaktır önemli olan..." bu kelimeleri duyduğuma gerçekten üzüldüm.Lakin en geri kalmışından en ileri seviyede olanına kadar bütün hayvanlar bu dediklerini yapıyor.İnsan olmak bu değildir bence.En azından hiç bir insan bunlardan ibaret olmamalıdır."
sıfır'a...
üzülecek bir şey yok arkadaşım... herkes kendi tercihini yaşar... sence insan olmak bu olmaya bilir... ama benim tarafımda bundan ibaret... geri kalanlar dayatmalardan ibaret... insanların bunlardan ibaret olmaması gibi bir şey sadece dilek olabilir... zorunlu bir tercih değil... dayatma değil... yinede nezaket çerçevesindeki eleştirin için teşekkürler...
Konu eco tarafından (15-05-2009 Saat 20:42 ) değiştirilmiştir..
|