Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı
Bir aile dramı daha  Senin dediklerin daha çok yabancılaşmaya çıkıyor; ama o da bir tür yalnızlıktır.
Asıl yanlızlık insanın benliğine yabancılaşması ve doğadan kopuşudur bana göre. Çok mu yanlız hissediyorsunuz, imkanınız varsa bol bol denize gidin, sabahları dalga sesleriyle çay içip bir şeyler okuyunuz; onu hep yapıyorsanız dağ bayır tırmanınız, yeşillik alanlara koşunuz; hiçbiri zevk vermiyorsa üçbeş tavuk alınız, kuş besleyiniz; o da mı sıktı, en yakın ve mümkün olabilen en yüksek binadan atlayınız, olabildiğince acı çekiniz ve anıra anıra geberiniz 
|
Aile dramı? Yok öyle bir şey. Ailemi de çok seviyorum, gayet de mutluyum onlarla ama yalnızlık daimi bir şey değil benim hayatımda. Yani zaman zaman gelen bir şey, öyle diyeyim derinlemesine anlatmadan..
Senin de söylediğin gibi yabancılaşmak da yalnızlık getirir. Mevzuya o yönden bakıyorum ben. Yalnızlık yabancılaşmaktır benim gözümde. İnsan evde tek başınayken yalnız hissetmeyebilir çünkü kendisiyle olmaktan mutludur, eğleniyordur falan ama topluma ve kendine yabancılaşması demek YALNIZ kalması demektir. Asıl yalnızlık yabancılaşmaktır dostum. Bence...