|
Albatross öyle bir konuşmussunki hani sanki tek okumadan, bol keseden atan kemalistler... Bak senin mesajlarını bold'layıp öyle cevaplayacağım;
Neden basbayağı burjuva-kapitalist bir idelolojinin analizlerini(bugün chpliler bile bas bas bağırıyorlar liberaliz diye!) M. Kemal'a hakaret olarak algılarsınız?
Bugün Atatürk'ü seven biri olarak CHP'ye lanetler okuyorum. Yalnız kafama takıldı. Burjuva-Kapitalist öylemi ? Hani mesajında baya böbürlenmişsin baya ezmişsin ya bizi, sosyoloji,felsefe okumadığımız için... Kusura bakma ama egolarınla tek taraflı okuduğun bilgiler senin kafanı karıştırmış. Biz Atatürk'e sosyalist demiyoruz zaten. Ama halk savaşçısı diyoruz. Gelelim burjuva meselesine. O zamanın burjuvalarını bana sayarmısın ? O zamanın burjuvaları genellikle ticaretle uğraşan rum- ermeni kesimler öyle değilmi ? Peki o halde bu kesimlerin neden cumhuriyetin ilerleyen yıllarıyla bir ters orantısı var ? Artması gerektiği yerde azalıyor. Şöyle diyebilirsin; Türk burjuvaları doğdu. İşte bunu dersen zaten baştan kaybedersin. Türk burjuvaları, doğu batı bloklaşmalarının ortaya çıkması ile Türkiye'nin tarafını belirlemesi, Anadolu'daki feodal yapı ve planlı ekonomiden, serbest ekonomiye geçilmesiyle ortaya çıktı. Gerçektende bakılırsa, Atatürk'ün ortaya attığı bir çok yasa, Anadolu'daki feodal sisteme zıttır. Ama tamamen kaldırabilmişmidir ? Hayır elbette. Herşeyi dönemine göre incelemekte fayda var. Gidipte bugünün ekonomik şartlarının sorumlusunu Atatürk yaparsan, kusura bakma ama okuduğun onca sosyoloji, felsefe kitabını çöpe at gitsin.
Yahuu, kapitalizm sizin için hakaret demekse, neden onu savunup sosyalist tezlere saldırırsınız?
Sen faşizmi kemalizmle bir tutarsan doğru bir söz. Ama öyle değil işte. Hani okumayan ben, gözümüze çarpmış olan bir metni burada belirteyim; " Her ulus ilk önce kendi milli devrimini yapar, sonra milletler arası devrim oluşur. " K. Marx - Manifesto. Dolayısıyla sizin Atatürk gibi bir adamın yaptığı reformlara şükretmeniz lazım. Ya hayır anlayamıyorum Deniz Gezmiş Atatürk yürüyüşü düzenliyor, Mahir Çayan Atatürk heykellerinin önünde nöbet tutuyor. Sizde gelip "burjuva, faşist" diyorsunuz . Yahu siz kimsiniz gerçekten merak ettim, eğer şu kürt faşistlerini destekleyen soldansanız tartışmama gerek yok sizlerle.
Üstelik birçoğunuzun bu konuda okumadığı gün gibi aşikarken!
Bu nasıl bir egodur, kendini beğenme, diğerlerini alçatmaktır. Bu sözlerde birde bana sosyalizmi anlamadığımı söylüyorsun. Üstüne böyle bir genelleme nasıl yapabiliyorsun. Yazık.
Aşın kendinizi biraz arkadaşım, gidin adam gibi felsefe, sosyoloji okuyun. Gidin adam gibi sosyalist klasikleri, tezleri okuyun.
Tek cümle sarfedeceğim : Egon tavan yapmış.
Bir kaç yazar kemalizm ile kapitalizmi birleştirmiş diye körü körüne inanan insan benim için tek taraflı iki kitap okumuş, empati kurma yeteneğinden uzak bir insandır. İnsanları küçültmeden önce kendini onların seviyesine indirki neler çektiğini anlayabilesin ok ?
Bugün bazı sosyalistler kürt faşizmini destekliyor diye gidip sosyalizmden soğumanın mantığı nedir ?
Kemalizmde bugün aynısını yaşamaktadır. Ama işte sizin toplumsal kinleriniz sosyalizmi daha çok haklı çıkarıyor değilmi ?
Bu kemalistlerin felsefesiz, bilimsiz, desteksiz sloganları cidden bayatladı. İçini doldurun arkadaş birşeylerin. Sizinki bektaşinin namazına benziyor; e biz yaptık oldu işte
Baya güldüm kusura bakma ama. 20 kişilik basın açıklamaları yapan solculara ne diyeceğiz peki ? 20 yıldır şunlara son bunlara son diye bağıran solcuların sloganları bayatlamadımı ?
35 yıllık sosyalist bir aile dostu nihat amcama sorduğumda bana aynen şunu demişti; biz sosyalistler sınırların kalması için uğraşıyoruz, bugünün sosyalistleri yeni sınırlar oluşturmak için uğraşıyor. Bu nedenle insanları soğutmayında kendinizden, kemalistler, sosyalistler bir arada bu ülkede emperyalizmi yensin.
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
M.K. Atatürk -
|