Merhaba,
Kimi noktalarda size katılıyorum. Ayrıca bir tanımlama vermekten bahsedip sonra da bunu unutmuşum. Konuşmamıza gösterdiğiniz ciddiyete bu biraz ters düştü, lütfen kusuruma bakmayın. Saydığınız isimlerden çoğunda da uyuşuyoruz. Biri hariç. O. Hakalmaz'ı otantik olmayı bırakın bir halk müziği sanatçısı olarak bile düşünemem. En basitinden bir örnek: benim tartışılmaz otorite olarak gördüğüm Arif Sağ bile tutup A. Ekber Çiçeğin Haydar Haydar'ını icra etmemiştir. Ama malum şahıs her yöreden döktürmekte hiç duraksamamıştır. Ortaya çıkan çorba ise, cahil halkımızca çok tutulsa da ancak bir sanat katliamı olmuştur. Sanırım bundan sonraki tartışmamız kim sanatçıdır değildir gibi kısır ve anlamsız bir evreye girmekte. Son olarak, popüler olmak gerçekten sanatsal nitelik taşımak demek olamaz. Hatta bunun tersi bile söylenebilir. Halk müziğimizin otantik yönüyle pek fazla gelişmediğini/geliştirilemediğini belirtmek isterim. Bunu da ben toplumun sürüleştirimesi ile açıklama eğilimindeyim. Ama sizin çok değerli hatırlatmanızı, yani köyden kente göçle oluşan kimlik bocalamasını da mutlaka hesaba katmak gerekir. Görüldüğü üzere sorun, birden çok parametrenin hesaba katılmasını gerektiren siyasal, toplumsal, beşeri ve teknik yönleri olan muazzam bir denklem görünümünde. Bendeniz, ukalalığa ve yanılgılara sürüklenmemek için büyük bir çaba göstermeye çalışarak, naçizane birkaç çıkarsama da daha bulunmak isterim . Bu arada, müzik yeteneğinin aydın ya da ileri görüşlü olmakla doğru orantılı olmadığını, sizin verdiğiniz öreneklere katılarak, mutlaka teslim etmek gerekir. Örneğin, O. Gencebay, her ne kadar ilerici bir görüş sahip ve dünya çapında kabul görmüş bir piyanistimiz tarafından acımasızca ve hiç de hak etmediği tarzda eleştirilmiş olsa da çok büyük bir müzisyendir. Acımasızca eleştiriye uğraması ise, kavram kargaşasının had sahfada olduğu bir ülkede, eksikliklerinden ve cehaletten arınamamış bir toplumun evlatları oluşumuzdandır. Esasen hepimizin hayatı arabesktir! Şimdi gel de Orhan dinleme kardeşim!

) Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bugün biraz içkiliyim... ama sonra zevkle devam ederiz. İyi akşamlar,