|
''en iyi kürt ölü Kürt'tür'' söyleminin sivil versiyonu olan 'en iyi kürt susan-asimile olan kürt'tür'' ün savunuculuğuna soyunan hanta önceleikle şunu anla ki burda mesele insan zaten...aynı şey sana yapılsaydı yine aynı tepkiyi gösterirdik...ırkçılık kokulu cümleler bana göre degil...Kürt'lere uygulanan sistemli-bilinçli şiddeti savunmanın nasıl bir mantıgı olabilir...öncelikle buna açıklık getirmeli...bir yandan her canlının degerli oldugunu söyleyip bir yandan da polis herkesi dövüyor,alışın-susun-oturun-sinin diyorsun...arada ciddi bir çelişki var farkındaysan...muhtemelen Kürt'lerin canlı oldugunu bilmiyorsun ya da kabul etmiyorsun...ki bu yapılanların savunuculugunu yapma cürretini gösterebiliyorsun...aşiretmiş-çok çocukmuş...nasıl bir baglantısı var bizim eleştirdigimiz şeylerle senin gerekçelerinin...çok çocuk sırf Kürt'lere özgü bir durum mu...senin anne-baban hangi araştırmalar sonucunda seni yapmaya karar verdi de kürt'ler bilinçsiz ürüyor diyorsun...emriyonik gelişim sürecini bilemeyecegim ama fazlasıyla önyargılarla yetiştirildigin aşikar...yoksa o çocukların orda ne işi vardı,muhakkak bir şey yapmışlardır demezdin-diyemezdin...ordaki bir çocuk en fazla ne yapmış olabilir sence...ceplerinde top-tank-tüfek-silah saklıyor olma olasılıgı var mı...attığı 2-3 taşla polis-asker öldürme ihtimali ne kadar mümkün...ordakiler çocuk...tekrar ediyorum,onlar çocuk...hoş yetişkin de olsa fark etmez...hiçbir askerin-polisin-ya da senin gibi sivillerin böyle bir vahşeti savunmaya hakkı yoktur...hele aşiretler-k.ırak konusunu getirip buraya baglaman ne kadar engin bir hayalgücünün oldugunu gösteriyor...ki bu konuda yorum bile yapmayacagım,seni hayallerinle başbaşa bırakıyorum...ırkçılıga oynayan ben degilim,ırkçılık yapan sensin...insan ayrımı yapıyorsun...kürt'lere yapılan her şeyi normalleştirme-olagan gösterme ugraşı içindesin...11-12 yaşında çocuklar ne yapmış olabilirler ki bunu hak etsin...senin insan canlı tanımına girmeseler de onlar canlı ve yine sen her ne kadar onları suçlu görmeye-göstermeye çalışsan da onlar çocuk...sana biyoloji-insanlık-sosyoloji dersi veremem ama en azından git bir canlı-çocuk ve insan kavramları araştır...canlı neymiş,kürt'ler canlı mıymış,çocuklar kimlerdir ögren...önyargılarını yıkmadan,insanın ne oldugunu ögrenmeden-ögrenemeden aynı kalıp cümlelerin arasında gidip geleceksin yoksa...şu bölünme paronayanız da tüm insanlıkdışı eylemlerin kalkanı mübarek...insanları-çocukları parça parça bölmek de olagan ha...önce ırkçı-önyargılı sınırları yıkmak gerek...önce insanın ne oldugunu ögrenmek gerek...
|