Din İstismarına Karşı Bilimsel Savunma
Nunme Kaskal filmini seyretmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:
Nun.Me Kaskal
Seyrederken lütfen unutmayalım:
Film, gönüllü katkılar ile tamamlanmıştır; bütçesi 0 TL’dir.
Senarist: Çağdaş Oralkan (Akıl Yolu kitabının yazarı)
Yönetmen: Süha Koçoğlu
Filmin ismi, NUNME KASKAL, Sümer dilinde Akıl Yolu anlamındadır. Konu bütünlüğü, 4500 senelik bir sosyal evrim süreci rehberliğinde, sorgulama alışkanlığının kazanılmasına katkıda bulunacak bilgi ve yaklaşımlar ile oluşturuldu.
Filmin süresi: 68 dakika
Filmin konusu Tanrı’nın varlığı ya da dinlerin nasıl oluştukları ile ilgili değildir. Filmde bahsi geçen Tchaora Kö
prüsü, dini bilgilerin –nasıl oluşmuş olurlarsa olsunlar- tüm zamanlara ve tüm toplumlara ait olmadığını göstererek, dini bilgilere sorgulanabilir olma özelliği vermektedir.
"Bilgeliğin evrensel kanununa göre, tüm bilgiler sorgulanmalıdır."
--------------------------------------------------------------------
Din istismarının tanımı:
Dini bilgilerin tüm zamanlara ve tüm toplumlara ait olduğu iddia edilerek, söz konusu dini bilgilere göre belirlenen ve günümüzde de geçerli olması gayretinde bulunulan her türlü yaklaşım ve uygulama din istismarıdır.
Laikliğin Nunme Kaskal filmindeki yaklaşımlara paralel olarak güncellenmiş tanımı:
Laiklik, dini bilgilerin tüm zamanlara ve tüm toplumlara ait olmadığı kabul edilerek, tüm yaklaşımların, dini bilgilerden bağımsız olarak, gerçek yol gösterici olan bilimin ışığında, akıl rehberliğinde belirlenmesidir.
--------------------------------------------------------------------
Kendinizi uzun bir sürece hazırlayın arkadaşlar; film seyredilmeye başlandığında değişen bir şey olmayacak...
Ulaşmamız gereken kritik bir sayı var… Filmdeki bilgileri destekleyenlerin sayısı o kritik sayıya ulaşmadığı sürece, “Popüler olan yanlışlar, doğrulardan daha geçerlidir” kuralı kendini hissettirmeye devam edecektir.
Peki, bu kritik sayı nedir? Ben bilmiyorum; kimsenin de bildiğini sanmıyorum.
Ama o sayıya ancak birlikte hareket edersek ulaşabileceğimizi biliyorum.
Bu gruptan ve filmden herkesi haberdar edebilmek için tüm olanaklarımızı kullanalım.