|
Örnegin:ALLAHIN eli onların ellinin üstündedir ayeti gibi ayetler kapalı ayetlerdir ve yoruma acıktır
.Adem ile Havva meselesine gelince bu konu bi arkadaşımla sohbetimizde onun da etkisi altında kalarak aklımı kurcalamıştı evet ve bende araştırmaya karar verdim,Okulumuzdaki din hocasını bi yerde yakalayıp niçin böyle oldugunu sordum,Bana bir örnek verdi,müslüman birinin domuz eti yemesi haramdır biliriz,dediki eger zor durumda kalır iseniz haramı yemeniz haram sayılmaz,bir kaç bi şey daha ekledi lakin,hepsini toplayıp bir cümle getirecek kadar aklımda kalmadı,Dİn geniş düşünmeyi gerektirir arkadaşlar,ve ancak geniş düşünceyle duyarlı olarak anlayabilir bazı şeyleri,Dinine düşkün halk diliyle dindar birinin ateisti anlaması evet biraz zordur ama,aynı şekilde de bir ateistin dindar bireyin düşüncelerini anlaması zordur,bu ince bir noktadır,fakat amac düşünleri benimsetmek degildir asla,2 farklı düşünen birey arasında,sadece ortaya koyma cabasıdır düşünceleri,İnandıgım din insanlara saygılı olmam gerektigini ve hemen hüküm vermemem gerektigini savunur,aslında cogu din böyledir,Ateist bir insanı anlamam zor olabilir ama en azından fikirlerine saygı göstermeyi bilen biriyim ben,en azından küfürler etmiyorum,inanılan şeylere..
Burada yazan müslümanların kaç tanesi doğru düzgün bilim, siyaset, sosyoloji ve felsefe okuyor acaba? Sen kaç kitap okudun hayatında? Neler okudun?
Benim okudugum kitaplar kimseyi ilgilendirmez bir şeyler biliyorum ki düşüncelerim var,belki eksik ama en azından biraz dahi olsa bilgim var.Kaldıki konu bu mudur?Kitap okuyorsan bilirsin hahaha felan gibi bi şey oynamıyoruz biz,Bilgiyi edinmenin tek yolu kitap degildir.Böyle görüldügü için bombok bir sistemin parcasıyız kölesiyiz..
|