Tekil Mesaj gösterimi
  #40 (permalink)  
Alt 08-04-2009, 23:11
Distillers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Distillers Distillers isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Mustafa Kemal bir halk haraketi başlatmışmıdır ?
Mustafa Kemal reformistmidir ?
Mustafa Kemal'in İstanbul'daki rum burjuvazisine ne kadar desteği olmuştur ?
Mustafa Kemal'in Anadolu'daki halka ne kadar desteği olmuştur ?

Kusura bakmayın arkadaşlar ama yukarıda Mustafa Kemal'e inananları putlaştırmakla suçlayan livorno, İbrahim Kaypakkaya'ya duyduğu sevginin neden Kemalistlerinde Mustafa Kemal'e duyduğu sevgiyle aynı olduğunu anlayamamış ?

Şimdi anarşizm üzerine tartışmalar olmuş yukarıda. Küçümsemişsiniz. Hani diyorsunuz ya özgürlük. Ne diye küçümsemişsiniz onu anlayamadım ben. Ben bir Kemalistim evet ve 3 hafta olmadı geçen Anarşist federasyon toplantısı için taksimde gitar bar'a gittim. Bakunin'den emma goldmabn'a kadar okudum, okumaktayım. 2 sene sol fraksiyonlar içinde bulundum. Olumluda şeyler gördüm olumsuzda.

Evet ailemde kemalistti. Kuytu bir mahallede oturuyorum. Cebimde her gün 2 ytl anca oluyor. Uyduruk bir okulda okuyorum. 2 senede sınıfta kaldım biri hazırlık olmakla birlikte. Faturalara yaşıyoruz. Ben burjuvamıyım ?
Şöyle diyeceksiniz büyük ihtimal, sen bu sistemin koyunusun.

Bana faşist diyorsunuz. Elime silah verseler, bir insanı vuramam. Rahmetli dedem bile 80 yaşına kadar yanı başında cumhuriyet yayınları kitaplarıyla zamanını geçirirdi. Bir insanı incitmedi, ama hep yoksuldu. Bizmi faşistiz, peki öyle olsun...

Beni ülkücü kafatasçı olarak görebilirsiniz arkadaşlar. Ben Atatürk'ü putlaştıranlar kadar kimseye nefret duymadım. Ama siz beni faşist olarak görün.

Siz kemalistleri faşist olarak görün. Peki ya PKK ? A onlar sosyalist dimi ? Peki haraç kesip, uyuşturucu satıp amerikadan silah alan milliyetçi bir örgüt nasıl sosyalist olabilir ki ?

Ben önceki mesajlarımdada dedim kürt insanlarıyla bir sorunum yok ben zazayım hatta. Kürt insanlarıda benim kardeşim. Ama bölücüleri asla.

Eğer böyle olacaksa varsın ben faşist olayım, burjuva olayım...

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
M.K. Atatürk
-