Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 08-04-2009, 19:41
frei_geist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frei_geist frei_geist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
Gardiyani´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Bu arkadaş 95'te Alzheimer'dan ölmüştü sanırım. İlginç bir adam. Yine onu ilginç bulduğum günlerden birinde net yoluyla en kral kitabını (öyle diyolar) sipariş etmiştim. Nietzsche'nin bir kitabını okuyorum, ondan sonra Cioran'a geçeceğim. Bu yazı da iyi oldu, daha fazla fikir sahibi oldum. Ha unutmadan bahsettiğim kitabının adı ; Çürümenin Kitabı. Okuduktan sonra yorumumu da paylaşabilirim bu başlıktan kendisini merak edenlerle.
Sayın Gardiyani, çürümenin kitabı, tamamen bir "kusmanın" kitabı gibi geldi bana. Nietzsche ve cioran arasında da bir ilinti kuramıyorum, hayatı olumlama perspektifinden. Cioran, tam da Nietzsche'nin pasif nihilizm evresini filozofça yaşayan biri gibi geliyor bana:Günümüzün çoğu insanının değerlerin yokluğu noktasında düştükleri hezeyan gibi. Pasif nihilizmin aşılamamasının sebebi olarak, eski, mahkum eden algı şekliyle dünya yorumuna devam edilmesi gibi geliyor bana.
Saygılar.

çok az çekerdi bilgi bizi, yolunun üstende bu kadar çok kaldırılacak utanç olmasaydı.(nietzsche)

Konu frei_geist tarafından (08-04-2009 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir..