Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 07-04-2009, 18:32
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

İnsan kavramlarla yani dille düşünür arkadaşım. Bunları kullanmamın sebebi anlatımı zenginleştirmek ve en iyi şekilde ifade edebilmektir. Semih Gümüşün Notos'ta yada Radikal Kitapta yazdıklarındarını düşün öyleyse? Adamı anlamak için zaman zaman yanında bir ansiklopedi bir de sözlük olması gerekiyor Benim seçtiğim kelime ve kavramlar günlük hayatın için kullanılan, bilinen şeylerdir.

Bir kere, sol-edebiyat diye bir gelenek yoktur arkadaşım. Solcu olup da edebiyatçı olan düzinelerce insan vardır; ancak, edebiyat edebiyattır benim için. Açıkçası roman ve öykülerde propaganda tadında yazılmış, estetik ve kurgu yönü zayıf eserleri ben de sevmem. Verdiğin örnekleri savunmaya geçmem, geçmem de gerekmiyor. Dahası, senin karşına ''sol'' diye bir camiayı alıp sürekli en berbat örnek ve seçimlerle benim üstüme oynaman ile, bana atfetiğin ''altetmeye çalışmak, üstünlük göstermek'' ithamlarını sen hakkediyorsun.

Yer altı edebiyatıyla ilgili bir şey yazmamışsın Demek kii, sana temelsiz konuşuyorsun, sırf muhalefet için yazıyorsun derken haksız da sayılmam. Yeraltından girdik üstünden çıktık, daha uzatırsam NASA uzay araştırmalarına gideceğiz belli ki

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...