Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 07-04-2009, 10:25
no faith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no faith no faith isimli Üye şimdilik offline konumundadır
1.T.Ş.

Standart hepimizin şahit olduğu durumlar bunlar

İnsan ayırma vardır, bilindik bir kavram..
Kimisi kadın-erkek olarak bakar hayata. Herkesin davranışları kadın veya erkek olmasına göre değerlendirilir bu durumda. Örneğin, o gün bir kadın sinirliyse kesin aybaşıdır, muayyen günündedir. Erkek sinirliyse karısından posta yemiştir kesin!
Kimisi efendi-serseri diye ayırır insanları. Bunun kadını erkeği olmaz aslında. En fazla hitabı değişir ama efendi olan “efendi”dir, “hanım hanımcık”tır, serseri olan “serseri”dir, “hoppa”dır. Örneğin yolda bir teyze uzun saçlı bir oğlan gördüğünde yaftayı yapıştırır hemen serseri diye veya mini etek giyen bir kızı gördüğünde hoppa, yolun yolcusudur onun için. Bu insanlardan üstün bir başarısızlık beklenir.
Daha binlerce ayrım vardır insanlar arasında: şişmanlar-zayıflar, güzeller-çirkinler, okumuşlar-okumamışlar…
Kimisi de insanları rütbeye göre ayırır. En sık görülenlerden ve en kötülerinden biridir bu. Hayatta isim yapamamış ama yapanlardan bir şekilde çıkarı olan kişiler yapar bu ayrımı genelde. Adının önünde Dr. unvanı varsa beyefendidir veya hanımefendidir o kişi onlar için. Koskoca doktor bey, doktor hanım. Önlerini iliklerler ceketleri olmasa bile. İki büklüm olurlar karşılarında. “Evet efendim”, “baş üstüne müdürüm”, “bir isteğiniz var mı?” gibi dört dönerler etraflarında. Bilemem ne kadar işe yarıyor.
Benim düşündüğüm biraz daha farklı bir boyutu bu durumun. İnsanlığını geçtim; insanı iyiliğine, dürüstlüğüne göre değerlendirmek filan boş işler sanki. Ama bu aklı kıt sınıf bu kadar mı fukara ki bugün yüzlerine bile bakmadıkları uzun saçlı oğlanlardan veya hoppa kızlardan bazıları yarın öbür gün doktor bey, doktor hanım olacaklar.

You are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun