Tekil Mesaj gösterimi
  #78 (permalink)  
Alt 04-04-2009, 20:27
Gardiyani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gardiyani Gardiyani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-N-

Alıntı:
yakari´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Tanrı herkesin ona inanmasını istiyor çünkü içinde dogum anıyla birlikte oluşan bir aşkla dogar insanoglu bunu inkar edebilecek var mıdır?bilmiyorum acıkcası bu konuda sırf ben göz önüne cıkayım işte aptal cevaplar vereyim karşımdaki bok gibi kalsın diyen tipler hayır felan diye haykıracaklardır muhakkak,dogmatik düşünceleri bir kenara atalım peki,görmüyor musun,bunların hepsi aslında bizim için yaratılmış yani farkına var hisset felan bunu yapman gerekiyor önce.

Aslında dine ilgisi olmayan yahut işte inanmıyorum sacma buluyorum diyenler bile zor zamanlarında kendisine yardım edecek ilahi bir güçten yardım istiyorlar.
Şunlara güldüm biraz. Tanrı herkesin ona inanmasını istiyor... Yahu bu Tanrı'yla istişareleriniz yok mu öldürüyor beni. Ben inkar ediyorum güzel kardeşim BEN ! Evet nasıl algılayacaksan algılayabilirsin. Göz önüne çıkmak, aptal cevaplar vermek, karşıdakini bok gibi bırakmak vs. türlü şekilde alabilirsin ama BEN REDDEDİYORUM. Yok içimde aşk ne yapayım? (şimdii been nee yapaaayım heer gece yoluna mı bakaayım..) Buna çözümü var mı Tanrının? Senin? Sizin? Birilerinin?.. Yok sanırım. Dogmatik düşünceleri bir kenara bırakalım ha? Bilime mi yöneleceksiniz? Hadi yönelin. Bunun ardından Evrim gerçeğini fark edip dogmalarınıza nasıl 180 derecelik bir dönüş yapıyorsunuz onu görmek isterim doğrusu. Kimsenin içinde aşkla doğduğu falan yok. Çevresel koşullar, türlü genetik kodlama zart zurt, biyolojik mevzuattan dolayı olan biten şeyler bunlar. Artık ilahi güce, ruha, şuna buna bağlamanın manası yok böyle şeyleri. Nerde kaldınız siz madde aşkına kuzum?

Bunların hepsi bizim için var cümlesi ne kadar bencil, ne kadar benmerkezci bi' yaklaşım öyle?.. Bunların hiçbiri sen, ben için var değil. Var oldukları için varlar. Evrimin ürünü her biri, her şey. Çevrende görebileceğin her türlü (dindarlara göre) "NİMET" evrimin kaydettiği aşamalar sonucunda vardığı noktanın bizlere getirdiklerinden ibaret. Milyarlarca ihtimalden bir tanesinin oluşması nihayetinde var olan bir sistem yaşadığımız. O bahsettiğiniz kusursuzluğun, harikuladeliğin, mükemmelliğin de yanından geçemeyecek kadar KUSURLU BİR DÜNYA ayrıca. Biraz kendinize gelin, silkinin, düşünen sorgulayan insanlar olup da hala İslami inanca mensup olabilişinizi aklım almıyor ama canım istemese de saygılı olup bu konuyu burada bitiriyorum; ama öncesinde alıntı yaptığım metindeki son cümleyle ilgili bir şey;

Dinle ilgisi olmayan biri olarak kendi adıma sana şunun garantisini verebilirim ki; Zor durumda kaldığım anlarda birilerinden yardım dilemek yerine, kendi başımın çaresine nasıl bakabileceğimi düşünürüm. Zorda kalınca yardım istemek aşağılık bir davranıştır... Başka bir şey değil.