Alıntı:
|
- Şu an yaşadığımızın demokrasi olduğu ile ilgili bir şey söylemedim, kendi yazılarınızı meşruiyet temeli uydururken sarfetmediğim kelimeleri kullanmayınız .... Madem lafı siz açtınız ve şu anki düzenin bir diktatörlük olduğunu söylediniz, peki o zaman SSCB dönemindekinin ne olduğu hakkında herkeste bir fikir oluşmuştur, yıllarca tek parti ile yönetilen geri kalan bütün fikir akımlarını refüze eden bir fikrin, 12 Eylül dönemindeki faşist cunta'dan ya da Hitler'in Almanyası'ndan farkı nedir ?
|
Hala Bu farkı goremememış insana kaç şey anlatabiliriz...
Once Tek partinin tek parti oluşunu ogrenmek gerekir , tek parti olağan nesnel kosulları öznel kosullarıyla birleştirerek devrim yaparak tek parti olmuştur...
yani halk ona guc vererek yada daha ozel de işçi sınıfı ona guc vererek oraya cıkmıstır..
butun gorusleri yani kendıne karşı olan burjuvazi ve onun uyduruk felsefefını veya yapı taşlarını tasfiye etmek en aza indırgemez için vardır...
Hitlerin almanyası , somurulen halk kıtleleri tarafından yonetılmemıştir..
Faşist cunta da oyle...
AMa Sovyet öyle değil
almanyada kat edillen ile sovyetlerde bahsi gecen bir değil...
yada sovyetler katedilenler , almanyadakı kadar cok değil olmadı veya cunta dakı kadar..
stalinin milyonlarca ınsan öldürdüğü gülünc bir hal ya gercekten , bunu uyduranda burjuvazidir..
burjuvazi stalini hiç sevmez.. hiç de haz etmez... bende beni yok edeni sevmem.. burjvuazi de sevmez.
Varsa Elinde Stalinin katlıamları serisi olan lafta değil gercekte getirir gosterır bizde bakar dogru veya yanlıştır deriz bu iş lafta kalmaz.
Max Weber

Sınıflar , dunya tarihini değiştiren etmenlerdır ve ınsanlığı kurtuluşa goturecek olan etmenler biz buna inanıyoruz , cunku sureklı bır sınıf curumekte ve bır sınıf guclenmektedir tarih ve tarihin akişi bunu bıze gosterıyor , bu olumları yapacak olanın işçi sınıfı olacagına ınanıyorum , toplumun yapı taşlarının değişmesiyle olacagına inanıyorum , cunku ınsan bilinc oluşturan şeyler ekonomik veya cevresindekı kosullardır biz buna inanıyoruz..
Yada söyle ozetlemek gerekirse ,
tarih ezen ve ezilen sınıfların mcuadelerinden başka birşey değildir der marx , tarih boyle gelmiş ve aynı celişkiler ve tepkimelerle devam etmektedir , ve karşıt iki taraf mutlaka birbirini tasfiye etmek durumdadır , işte siz bu doneme bulanım diyorsunuz yada psikolojik
Max Weber Olsaydı neyin peşine takardı acaba

Biz şöyle deriz..
Sosyalizmin Sorunları Sosyalizmdedir.
Saygılarımla.