Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 02-03-2009, 19:03
rovereagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rovereagle rovereagle isimli Üye şimdilik offline konumundadır
kimliksiz

Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Türkiyenin İran, Suudi Arabistan benzeri bir dini yönetimle idare edilmesini isteyenlerle(şeriatçılar) muhafazakar olanları ayırman gerekir.
Ben nasıl ayırabilirm ki bu adamların hepsi maske giymiş evcilik oynuyorlar. Bırakalım muhafazakarını ben solcuyum, ben demokratım, her inanca saygım var diyenin bile damarına birazcık basıldımı nasıl şeriat mahkemesi yargıcı kesildiğini gördüm.En basitinden bir örnek arkadaş çevrem ''dinimiz islam sosyalist kürdistan'' diyen aşırılarla dolu. Yada ben her inanca saygılıyım, ateist olmak suç değildir diyip, alevi olduğumdan bahsedince ve onların bir takım inançsal faliyetlerinin alevi-bektaşilikte saçma karşılandığını onlara söyleyince aldığım cevap şu oluyor: ''siz aleviler ananıznan yatıyosunuz .. sen nasıl olur benim inancımı yorumlarsın eleştirirsin... karanlık odalar, mum söndüler, bilmem neler '' Evet bu cümleyi bana söylüyenler saygılı, laik,demokratik arkadaşlarım. Genelleme yapmak yanlış olur zira herkes böyle düşünmüyor dindar fakat gerçekten iyi insanlardan böyle tepki almıyorum. Ama sözde laik yada muhafazakar kimler bunun ayrımını yapamayız. Altını önemle çiziyorum Şeriat Muhafazakarlık maskesi altında yatan ortaya çıkmaya hazır bir canavar gibi yeterki o maskeyi birileri kaldırmak için gerekli olan kıvılcımı yaratsın. Örneğin bir kıvılcım madımak katliamı sırasında yaratıldı ve gaz dolu oda patladı. Orada ''sivas azize mezar olacak'', ''kahrolsun laiklik'' diyenlerin önceden ben muhafazakarım, laiğim diyebileceklerini hayal edebiliyorum. Ama ne oldu? yaratılan kıvılcım laik, muhafazakar maskelerini düşürdü ve şeriat denen canavar ortaya çıktı. Böyle bir ortamda kim muhafazakar, kim şeriatçi, kim laik ben nasıl anlayabilirim ki. Zaten bana göre Türkiyede muhafazakarın tanımı:maske giymiş şeriatçıdır.
Ben Türkiyede tam anlamda laikçi bir yönetim üslubu olduğuna da inanmıyorum. Ve yakında inanmak mevzusuunu kapatıp işi iki kere ikiye bile dökebiliriz.(umarım böyle birşey olmaz) Çünkü Türkiye ısınmakta olan ılımlı bir islam devleti.
Alıntı:
T
Muhafazakar sosyal ve siyasal algılar egemen ideolojiyi besleyen temel zemindir.
Buna katılıyorum ama tam anlamıyla değil çünkü eğer gerçektenbu algılar egemen ideolojiyi tam anlamıyla besleseydi Türkiye zaten iran olurdu. Ama neden olmadı bunun elbet bir cevabı vardır.
Alıntı:
Egemen olan, daima kontrol altında tutandır.
Egemen kim az çok ortada ama demekki bu egemen gerçek laikçi kesimi kontrol altına tam anlamıyla alamıyorki şeriat hortlamıyor.Yoksa egemende halkın çoğunun maske giydiğinin farkında ( ''siz isteyin hilafeti bile getiririz'') ama ortamın boş bırakılması dediğim gibi birde kıvılcım herşeyi bitirir.

Konu rovereagle tarafından (02-03-2009 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir..