Seksi motosiklet dilberim, o şişkin fos egolarını ve aşırı pohpohlanmış hassas Türklük ve errrkeklik gururunu bir kenara bırakıp gerçekten tartışmaya, ikna etmeye vede assslaaa anlayamayacağın saygı duymaya çalışsaydın belki ortak bir noktada bulunabilirdik!!
İşte sizin gibi Kemalist/örtük faşistlerle anlaşamamın sebeb-ı hikmeti budur ki dünyanın merkezine bir Türkün dünyaya bedel Türklük algıları ve kerameti kendinden menkul laiklik ilkesini koyup az gelişmiş, hatta hiç gelişmemiş medeniyet algılarınızla sağa sola saldırmanızdır!!
Seninle aramızdaki fark şudur ki, ben kendi kız arkadaşımın(Kürt-Alevi-Tuncelili) kürtçe öğrenmesini, hatta benle kürtçe konuşabilmesini(ben bilmem, anadilim türkçedir) isteyecek kadar onun asimile edilmiş kültürüne/diline sahip çıkarım(ki bilseydi ondan öğrenmek de isterdim) ve asla onun kimliğine dair bir imada bulunmam!!!
Guşum, hormonlu Armstrong'um kendini anti emperyalist vatan sevdalısı sanarak beni de Amerikan yanlısı sanıyorsun ki, fikirkerimden bunu çıkarabilmek için bayağı zengin bir hayal gücün olsa gerekir!!
Senin kırkından sonra sevdalandığın o araçla biz sekiz yaşlarında Bergama Akrapol tepesinin dik yollarında turluyorduk ki, bir metropol bülbülünün bunu anlaması biraz zor. Önce şu kalpazan ağzıyla bizi ezmeye çalışmayı bırak da hakiki fikir üslubuna geç biraz, belki bizi de düşüncelerinle ikna edebilisin??
Önerini bir başlangıç olarak alıyor, eğer bu üslubu devam ettirmeyeceksen kendi üslübum için senden özür bile dilemeye hazırım, ama bundan zewk alıyorsan nafile, çok beklersin
Reel kemalizmle(bugüne kadar sürekliliği olan politik-iktisadi bir süreçtir) yollarımızın ayrıldığı ve onu eleştirdiğimiz başlıkları sıralıyorum sırayla:
1.Tüm inkarcı söylemlere karşın kemalizmin basbayağı burjuva/liberal kapitalist ve de sınıflı devlet-ekonomi modeli.
2. Homojen, etnisiteye dayanan fetişleştirilmiş bir milliyetçilik algısı ve ulus-devlet yapısı.
3. Bütün modernist, uygarcı vede Laiklik vurgularına karşın; diyanetin niteliği, bütçesi, imam hatip okulları gerçeği ve sünni İslam yorumu ile ancak ve ancak Laikçi yada Kadir Cangızbay'ın güzel ifadesiyle Laiktokrasi denilebilecek yapısı
4. Militarist, her türlü şiddeti yücelten, resmi-ideolojik safsatalarla bezeli Milli Eğitim modeli!!
5. Tam dört darbe, onlarca muhtıra ve balans ayarlarıyla kendini ortaya koyan totaliter, baskıcı ve örtük iktidar yapısı bağlamlarında ikili bir yönetim tarzı(Vesayet Rejimi). Askeri-militarist bürokrasinin gerçek iktidar mekanizması olup meclis ve parlamenter yapısının söylemden ibaret olup; işlevinin asıl iktidarı gizleme görevi olması(Erbakan'ın biz hükümet olduk ama asla iktidar olamadık demesinin sebeb-i hikmeti bu gerçekliktir)
Bizim üstünde durduğumuz sınıflı ulus-devlet yapısı ve Türk burjuvazi sınıfının iktidarı ele almasıdır. Esasen bugün Cumhuriyet ideolojinin temelleri İttihat ve Terakki Fırkasının kurulmasına kadar dayanır. Hani 1923'te ilan ettiğimiz rejimin temelleri taa o zamandan adım adım atılıyordu zaten. İttihatçıların egemenliğini tesis ettiği dönemden itibaren saltanat fiilen tasfiye olmuş ama yarı monarşi-yarı parlamenter yapı denebilecek tek adam sistemi gelmiştir!!
Dememiz şu ki Kemalizmin demokrasi ve uygarlık söylemleri temelsiz ve mesnetsizdir. Kemalizm eski rejimden ne bir kopuş ne de onunla kökten ve radikal bir hesaplaşmadır; çünkü halk adına iktidar sahiplerinin değişmesi dışında farklı bir gelişme olmamıştır!! Halkın saltanatlık sisteminde de kemalist iktidarlar döneminde de yönetime katılımı, bir aktör olması mümkün değildir!!
Ermeni sorunu, esasen bir sınıf sorunudur ve İttihatçı ideolojinin Türkçü-egemen burjuva ideolojisyle alakalıdır. Geçenlerde devlet bakanlarından biri, azınlıkların tasfiye edilmesiyle ulus devleti kurduk ve milli bütünlüğümüzü tesis ettik demesi BÜYÜK BİR İTİRAFTIR. Burada milli bütünlük ve ulus devletten egemen Türk burjuvazisinin iktidarı ve bütünlüğünü anlayınız!! Ermenilerin Anadoludan tasfiye edilmesinin gerçek sebebi zanaat ve ticaret alanlarında oldukça iyi durumda olan Ermeni orta sınıfının yerine Müslüman-Türk burjuvalarını ikame etmek; ileride çıkması olası bir iktidar çekişmesi durumunda şimdiden önlemi almaktı. Zira, bugün Ermenilerin de yaşadığı bu topraklarda Kemalist ideoloji homojen ve sömürgen ideolojisini topluma asla kabul ettiremezdi, böylece kendi sınıfsal egemenliğini tesis edemezdi!!
Bunları konuşurken, Ermeni burjuvalarının batılı emperyalistlerle işbirliği yaptığı, yapmış olacağı gerçeği bir şeyi değiştirmez. Osmanlı yıllarca savaşlarda binlerce Hristiyanı da cepheye sürmüştür. İttihatçıların rezil ülküleri yüzünden binlerce Hristiyan da heder olmuştur!! Asıl isyanların ve kaotik ortamın çıktığı tarih savaşların kaybedilmeye başlandığı tarihlerdir!! Anadolu yarım adasına sıkışan Osmanlı egemenlerinin, balkanlardan gelen kızgın ve öfkeli Türk burjuvalarıyla birlikte yaptığı büyük bir temizlik operasyonudur!!
Bu ülkenin tam 50 senesine mal olmuştur bu hareket. Ermeniler içinde binlerce ticaret erbabı, zanaatkar, sanatçı, şair, yönetici ve öğretmenler vardı!! Bunun ne kadar büyük bir kalifiye insan ve zihin kaybı olduğunu size Kemalizm öğretmez!!! Bugün Ermeniler burada yaşasaydı Bursa'daki ipek ticaretinin ne seviyelerde olacağını varın siz hesaplayın meslea? Kültür ve sanatın ne kadar zengin olacağını düşünebiliyor musunuz? Ermeniler hala olsaydı ne müslümanlar böyle inanç baskılarından radikalleşir ne de İslamcı yobaz dinciler toplumsal hayatı bu derece kuşatabilirdi!!! Ermeni Tehciri bu ülke tarihinde bu ülke HALKLARINA ATILMIŞ EN BÜYÜK KAZIKTIR!!!