|
Sen devlet denilen olgunun hala ''Sınıfsız, kaynaşmış bir zümre''den oluştuğuna inanadur, gerek somut gerçekler gerekse pratikler(yasalar, uygulamalar) bunun öyle olmadığını oraya koyuyor zaten. Bu kadar çok örneği vermemin sebebi de devlet aygıtının niteliğini tartışmaktır elbette. Fikirlere cevap vermek yerine hala o çok bilmiş süper-egonla pirim yapmaya devam ediyorsun, çünkü kapasiten bu kadar!! Ezberlenmiş, çelişik üç-beş resmi söylem/ezberle utanmadan bir de siyaset ve tarih dersi vermeye kalkıyorsun. Artııık gına gelmiş cıvık bir Batı karşıtlığı/anti emperyalizm martavallarını okuyana kadar bana NATO, ABD ve İsrail'le stratejik ortaklık ilişkilerini açıkla önce!!
Evet, aydın olmanın gereği resmi doğrular ve dogmalarla mesafeli olmaktır. Gerçek aydın ve yurttaş 17 bin fail-i belli cinayetin işlendiği bir ülkede demokrasi ve çağdaşlık nutukları atarken kırkbin kere düşünür!! Seni bilmem, ama ben uzayda yaşamıyorum. Burnumun ucundaki somut gerçekleri görebiliyorum! Senin ulviiii Kemalist rejimin 4 darbe ve onlarca muhtırayla balans ayarı, bol gelen gömlekleri daraltadursun; ben ağzıma modernlik, çağdaşlık gibi kavramları alırken bir milyon kere düşünüyorum!
Bana, ben 12 eylülde bilmem nerdeydim, sen ne bilirsin ulan tavırlarını bırak. Sorun sen ben değil, bunu anlamak bu kadar mı zor;!! Şuna bak, duyan da DİYARBAKIR ASKERİ CEZAEVİNDE 20bin KÜRTLE BERABER İŞKENCELERDEN GEÇMİŞ SANIR!!
Devletin niteliğini, rejimin yapısal sorunlarını anlamadan tartışma yapılmaz. O kadar örneği vermemin sebebi de buydu. Ermeni sorunu, kürt sorunu, azınlık sorunları ve sınıfsal sorunlar bu devletin niteliğiyle ilgili sorunlardır. Bu magazin/televole üslubuyla konuşmak yerine tartışmayı isteseydin olodukça verimli konuşmalar yapılabilirdir elbette. Yalnızca fikirlere gösterilen tahammülsüzlüğe bakarak bile bunun ne derece yakıcı bir sorun olduğu ortadadır. Resmi ideolojinin Nevrotik kişilik sorunları ortalama yurttaşların zihinlerinde pek ala akislerini bulmaya devam ediyor.
Gerçekten tartışmak gibi bir niyetin varsa cevap yazacam, aksi durumda vakit harcamak bile yersiz...
|