|
Ne şimdi bu.Burada bilgi yarışmasımı yapıyoruz Ermeni soykırımı! üzerinemi tartışıyoruz.Yakın tarihimizde birçok ve hiçbirimizin tasvip edemeyeceği olaylar oldu diye soykırım karinesi mi ,bu seciyede bir millet bunu yapmıştır sonucunumu çıkartacağız?Ben 12 eylül ve öncesi dönemi evimin dibinde patlayan bombalarla uyanıp,sokakta birbirini boğazlayan insanları görerek,çatışmanın arasından okula giderek,okulumda bombalar patlayarak dönemin en büyük darbe hapisanesi Selimiye kışlası ile Paşakapısı ve Toptaşı ceza evleri arasında yaşadım.(sen neredeydin söyletme şimdi).Ben o günleri mi savunuyorum şimdi?Darbeyi yapan sam dı da bizi birbirimize kırdıranlar kimdi?O günleri tv den seyretmek başka yaşamak başka birşey anlaman mümkün değil.Sadece kitaplardan öğrenilen ideal dünya düzenini öğrenmek aydınlanmak ,Aydın!olmanın gereklerinden biri de ülkene karşı negatif doğrultuda olmak demek değildir(ha hükümetine ol ikisi ayrı şeyler).Askere gittiğinde çağdaş medeniyetin!ürettiği silahların neden ülkene karşı kullanıldığını umarım arkadaşın italyan mayınına bastıktan,üzerine m16 ile ateş edildikten,yolunda a4 gümledikten sen kanas ile vurulduktan,yanında rpg patladıktan sonra anlamazsın.Çünkü Atatürkün kurduğu bu ülke kandan beslenen Batı medeniyeti G lerinden değildir ancak onlara rağmen kurulmuştur.Ve bu bir mucizedir tabii anlayana.
|