Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 14-04-2007, 14:59
elpis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elpis elpis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Henüz arızalanmış

Bir çok kişi yukarda denildiği gibi 'sen yanlış biliyorsun benim bildiğim doğru'şeklinde çıkışmalarda bulunuyor bunu hepimizi yaşıyoruz ancak burada önemli olan birinin yanlış düşünüp diğerinin doğru düşünmesi değildir önemli olan farklı düşünceleri farklı noktaları düzgünce ifade edebilmektir daha konuşmanın başında sen yanlış biliyorsun ben doğru biliyorum gibi bir yargının fikir alışverişinin önünü keseceğini düşünüyorum.düşünün bir kere bir fikri savunuyorsunuz bir inancı içinize sindirmişsiniz ki inanç insanı hayata bağlar ve biri çıkıyor geçiyor karşınıza sen yanlış düşünüyorsun diyor ya da o kişinin özümsediği bu fikir yerine kendi düşündüklerinin doğru olduğunu söylüyor; bu durumda ne yapabiliriz? aslında birisi bizim davranışlarımızın inancımızın yanlış olduğunu söylediğinde doğru yanlış olayına fazla takılmadan yaptığımızın doğru olduğunu düşünüyorsak böyle bir savunma yerine düşündüklerimizi güzel bir üslupla dile getirsek onun düşüncelerini sorgulamasını sağlasak daha iyi olmaz mıydı? kimbilir belki de bizim düşüncelerimizin yanlış olduğunu bile görürüz ancak önemli olan insanın kendi düşüncesini kendinin oluşturmasıdır,kişiye sen yanlış düşünüyorsun bak benm ki doğru diyerek hazır bir fikir sunulması zaten çok yanlıştır önemli olan düşündüklerimizi hareketlerimizle doğruluğunu düşündürtmektir.