Tekil Mesaj gösterimi
  #44 (permalink)  
Alt 21-02-2009, 17:04
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Tahrif edilmiş, manipüle edilmiş resmi tarih anlayışıyla bu konu açıklığa kavuşamaz. Ermeni başkanının öyle bir şey dediğini ne duydum ne de verilen linkte gördüm!
Resmi tarihçilerin sürekli kafamıza vurduğu, bizi bölmek isteyen batı ve amerika retoriğinde de tam bir çelişik durum var. Ermeni sorunu bugün soykırım olaraka genel kabul görmemişse(pek çok devlet kabul ediyor yine de) bunun nedeni,Türkiyenin ABD lobisidir. NATO ve İsrail ittifaklarını tutarlı bir biçimde açıklamadan ''üstümüze çullanan düvel-i muazzama'' retoriğini kullanırken biraz düşünün.

Niyet'in tartışmak değil de aşağılamak ve hala küçümseyen, alaya alan ve pirim yapmaya çalışan bir üslubun var.
Resmi ideoloji bu konudaki haklılığından bu kadar emin olsaydı, bu konuyu tartışan bilim insanları ve düşünürlerin yıllardır canına okumazdı(bknz, Hrant Dink'in akıbeti, en son olay), tartışmanın önünü kesecek yasaklar, 301'ler koymazdı.
Osmanlıdan İttihatçılara, oradan da cumhuriyete değin devlet aygıtının niteliğini yaşanan somut gelişmeler ışığında değerlendirirsen gözümüzedaha net sonuçlar gelecektir. Bunun için de önce siyasal bilimler, üretim ilişkileri gibi konulara biraz aşina olmanız gerekmektedir. ermeni olayları, rum nüfusun göç ettirilmesi, 6-7 eylül, dersim katliamı(binlerce kürd yurttaşımız devletin şefkatli kollarında öldürülmüştür, bu olayların unutulması için Dersim adı, Tunceli yapılmıştır. manidar geliyor mu? ), çorum-mara-sivas katliamları, diyarbakır askeri ceza evi işkenceleri(kenan paşa kendi ağzıyla 20 bin kürdün işkenceden geçtiğini söylemiştir), varlık vergisi, on binleri bulan fail-i meçhul(aslı belli) cinayetler, bombalanan köyler, göç ettirilen 2 milyona yakın kürt yurttaşımız, Kürt İskan politikası(bkz, ugur mumcu, kürt dosyası)....