|
Hocam benden çok önce konu sahibinin eleştirdiği milliyetçilikten bir farkı olmadığını söylenmiş zaten. Tepkimi çekeni ise söyledim ya; bu ülkede Türkçülük dışındaki bütün faşizmler –din faşizmi de dahildir- sosyalizm maskesi altında toplanıyor. Zilan_Azad komünist devletten, milliyetçi anarşistlerden bahsederken aslında sosyalizm konusunda ne bildiğini de ortaya koymuş. Attığı özel mesajda da Kürtçü bir Anarşist olduğunu söylemiş ve eklemiş; “ne var bunda aptal aptal konuşma.” Komünizmin devletin yıkıldığı aşama olduğunu -komünist bir devlet olamayacağını- anarşizmin ulus tabanlı bir teori olmadığını söylemek yerine senin tabirinle kişiliğin oturmamasına bağlayıp geçsek de bu yazılanları okuyup da altına yorum düşmemenin onu onaylamaktan farkı yoktur. İnsanlar kafalarındaki fikre uymadığı için görmeseler de görmek isteyince burada alternatif fikirler de, malzeme de, zor da, emek de var. Rakel Dink’in mektubunda söylediği gibi: “ Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduklarını biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim.”
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|