Tekil Mesaj gösterimi
  #37 (permalink)  
Alt 12-01-2009, 23:31
theKnightAfter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
theKnightAfter theKnightAfter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
non serviam´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Bu sayfalarda Kemalist, Müslüman ya da milliyetçi ve aynı zamanda anarşist olduğunu iddia eden nicelerine tepki gösterilmiştir. Bu sözlü tepkinin adına burada linç dersiniz ama dışarıda, gerçek hayatta Atatürk’ü, Kemalizmi, orduyu eleştirenin, anti militaristlerin, savaş karşıtlarının linç girişimine maruz kaldıklarını görmezden gelerek. Tabi ki sorun Zilan_Azad'ın savunduğu görüşleri, ulusalcılığı ya da militarizm savunusu değil de anarşizm ile bağdaşmayan bu görüşlerini anarşizme dayandırmasıdır. Yoksa hepimiz farkındayız Kürtler'in karşılaştığı problemlerin. Siteyi birazcık kurcalarsanız göreceksiniz ki bunları savunurken anarşist olduğunu iddia etmeyenlere böyle tepkiler gelmiyor. Hani en azından anarşist olduğunuzu iddia ederken anarşizmin karşı olduklarına da bir bakıverin. Ah ya unuttum tabi, siz bilir kişiler anlam kazandırdınız anarşizme. Hadi o zaman Kemalist rejimin, ordunun bekçiliğini yapan Anarko Kemalistlere, Anarko Türklere, Anarko Kürtlere, Anarko Müslümanlara, Post modern Anarşist ve türevi bütün yoldaşlara da selam olsun.
dostum olayi sahsilestirmek bence en kotusu. sitede yeniyim ama birisinin yazdigi bir mesaja yazdigi seyi alintiliyarak ilk ve son defa cevap veriyorum. burda zannediyorum herkes bazi meseleler uzerinde kafa yormak derdinde. tartisilan konular hakkinda daha aydinlik bir anlayisa ulasmak herkesin gayesi (oyle umuyorum). bu da paylasarak oluyor tabi, benim soyledigim seyler kimsenin sahsina yonelik degil. sen kalkip dersen ki " Bu sözlü tepkinin adına burada linç dersiniz ama dışarıda, gerçek hayatta Atatürk’ü, Kemalizmi, orduyu eleştirenin, anti militaristlerin, savaş karşıtlarının linç girişimine maruz kaldıklarını görmezden gelerek" o zaman sormak en dogal hakkim olur: sen benim linc girisimlerine maruz kalanlari gormezden geldigimi nerden biliyorsun diye? yada benim niyetlerimi okuma kabiliyetin mi var? bu dil oldukca saldirgan, mutabakata yada karsilikli anlayisa ulastirmaktan cok uzak, sorun cozen degil, sorun yaratan bir uslup. yabancilastiran, sogutan, dusman isteyen bir dil. zilan'a soylenen seyleri elestirdim ama niyet okuyan bir uslupla degil. sadece zilan'a karsi sizin dediklerinizden degil, turk ilerici kesiminin soylediklerinden dahi bunu cikartabilirsiniz. bazi kesimleri kurt milliyetciligiyle suclayacaksiniz ve o anda size bu (butun eksik taraflariyla) demokratik cumhuriyeti veren o ilerici milliyetci mucadeleyi unutacaksiniz. ve bunun gercek demokratik cumhuriyete, sosyalizme, komunizme yada anarsizme uzanan bir basamak oldugunu gormezden gelerek.

ayrica birak anarsizme anlam kazandirmayi ben anarsist oldugumu dahi iddia etmiyorum. bu dedigin benim haddimi asar ve ben haddini bilen birisiyim. yillardir gorduklerimden, okuduklarimdan ve tecrubelerimden faydalanarak bir anarsist bilinc gelistirme pesindeyim. su ana kadar sahip oldugum anarsist bilinc de milliyetci ogeler tasisa bile kurt mucadelesini desteklemekten yana. Ne yani, bu adamlar devlet istiyor diye baska bir devletin onlara uyguladigi zulme alakasiz mi kalacagiz?

ben mucadelenin surekli ve evrensel olduguna inaniyorum. hayalini kurdugumuz dunyaya tek bir devrimle degil, savasa savasa kazandigimiz ozgurluklerin ve haklarin toplamiyla ulasacagiz. ve bu heryerde olacak, sadece turkiye'de degil. ve zaten oluyor da. koleci duzende yasayan bir anarsist oldugunuzu varsayarsaniz, oncelikle koleciligi mi yoksa devleti mi ortadan kaldirmayi dusunurdunuz? keske butun kotu seyler bir anda yok olsa ama bizim utopyamiz bile bu kadar utopik degil. o yuzden bu mucadele surecek, devrimler yaratacagiz, sonra statukolar kurulacak ve biz yine devrimler yaratacagiz. su anda bulundugumuz yerdeysek, sizce bunda burjuva-milliyetci fransiz devriminin hic mi payi yok? veya daha da ironik olarak, kurtler suanda bulundugu yerdeyse bunda milliyetci kemalist devrimin hic mi etkisi yok? (bunu hafife alan arkadaslara en azindan sunu soyleyebilirim: diger musluman ulkelerle turkiye arasindaki fark mesela isvec'in demokrasisiyle senegalin demokrasisi arasindaki fark kadardir. islam ulkelerini ve toplumlarini cok yakindan taniyan biri olarak kendi tanikliklarim bunu ispat etmektedir. oyle ki sirf laik diye turkleri muslumandan saymayan insanlar islam toplumlarinin cogunlugunu olusturur)

bu tartismaya olumlu bir katkim olduysa ne mutlu. bilmeden sahsi davranip munazarayi amacindan uzaklastirdiysam ozur dilerim. elestirileriniz altin degerindedir.

I am dying, Egypt, dying:
Give me some wine, and let me speak a little...