Alıntı:
Ahbap´isimli arızadan alıntı
sevgili zilan,
yazdıklarını okuyunca, "bu kadar basite mi aldım acaba?" diye sorarak kendime, tekrar okudum yazdıklarımı. ama yok, ben bu kadar basite indirgemediğimi düşünüyorum.
yazdıklarımın son kısmında güncel olmayan birşeyden bahsettim, bu konuda öyle düşünüyorum. daha önceki yazılarda "proleterya diktatörlüğü" olarak eleştirdiğiniz kominist sistemlerin devrim şekillerini şimdi örnek göstermeniz, bana ilginç geldi. bu sistemlerin hangileri devrimlerini sürdürebildi? ve sürdürebildiğini iddia eden sistemlerde yaşayan insanların ne kadarı mutlu bir şekilde yaşamakta?
güncellenmemiz gerekiyor. sizin bahsettiğiniz örgütlenmelerin hiçbiri, geçmişte başarıya ulaşamadılar. dahası, "terörist, anarşik, gomünist" gibi kavramları daha da benimseyen halk, bu olaydan tamamen uzaklaştı, soğudu. siz, halkın katılmadığı ama bir güç tarafından dikte edilen bir devrimden mi bahsediyorsunuz? bunu nasıl yapacaksınız, gerçekten merak ediyorum.
"anarşizm geldi, şimdi .ittirin gidin"... ben bunu savunmadım. "bak kardeşim, anarşizm şudur" diye konferanslar düzenleyin de demedim. siz anarşist düşünceye nasıl ulaştınız? ben nasıl ulaştım? ben önce allahı yok ettim, sonra da milli kimliğimi. bunları yıkınca para, banka ve genel kapitalist yapı yok oldu gözümde. biri bana bunları silah zoruyla dayatsaydı, ben bunları nasıl düşünebilirdim? bunları ilk düşünmeme neden olan, okuduğum yazarlardır. bunlar da "bakın kardeşim..." diye başlayıp anlatmasalardı da, silahlı bir örgüt mü kursalardı?
hayır, size yine katılmıyorum. kafada yıkılması gerekenler yıkılmadıkça, devrim yapamazsınız, yapsanız da sürdüremezsiniz. diktatörlüğü başka bir diktatörlük adına yıkmak, benim şahsi amacım değil. o halde, insanların bilinçlenmesine başka şekillerde katkıda bulunun. onlar da sizin benim gibi, bu düşünceye ulaşmalılar. ama düşünerek. dayatılarak, zorla değil.
yoksa zaten yapamazsınız... o nedenle de yapılamadı da. eskilerden feyz alınacak çokça fikirler var. ama günün şartlarına göre güncelleyemediğiniz fikirlerle, sosyal demokratların bir adım önüne geçemezsiniz. nüfus, evet önemli. şartlar değişti. teknoloji, çok uluslu şirketler, lobiler vs... bunları yaşatan tepelerindeki adamlar değil, altlarında ezilenlerdir. devrim ezenlere karşı kanlı bir eylemden çok, ezilenin mantığını değiştirmekle olacaktır. ezeni öldürün, ezilenler kendi kafalarında devam ettikçe, yeni efendiler arayacaklardır. sorun efendiler değil, efendi arayanlardır. mavzerleriniz, şimdiki yapının silahlarıyla da boy ölçüşemez. o silahı başkasının çıkarı adına kullanan aptala ulaşmak lazım. yoksa siz gidip birilerini öldürün, onlar sizden daha çoğunu öldürsün ve devleti halkın gözünde kahraman yapmaya devam edin...
|
Mrb;
Sevgili ahbap,bak şimdi burada, tuhaf bir anlaşmazlık var,bir devrimin olabilmesi için öncelikle,insanlara anlatacaksın,ne uğrunda savaş verdiğini bilecek,günden güne çoğalıp örgütlenmek gerek,peki şimdi gelelim örgütlendik ,sayımızda çoğaldı,artık ezilmek istemiyoruz,efendi istemiyoruz peki ne yapacağız? ben, işte bu noktadan sonraki aşamanın silahlı mücadele olduğunu savunuyorum.
herkez bizim gibi düşünemez... tüm insanlık bunu şu aşamada yapamaz,tanrıya sıkı sıkı yapışır ezildik ,düzüldük ama cennet var,tanrı ezdiği kulunu severmiş der.devlet bizim babamız der. hadi birini aldın gel kardaş bak devlet senin ananı s...yor.tanrının varlığı ise tartışılır insan gibi yaşamak gerek.100 kişiden kaçı peşine takılır?

))))))10 kişi en fazla bu kadar çıkar. herkez bilinçlenemez sistem buyken.ama sen sistemi ele geçirir.insanlarada insan gibi yaşam sunarsan işte bilinçlenme başlar.çocuklar doğru düzgün yetiştirilirse işte bu noktada devrim amacına ulaşmaya başlar ve gittikçe mükemmelleşir.
yoksa ben demiyorumki hadi biz 100 tane anarşist buyrun gelin devlete saldıralım

)) bu komik olur ve hüsranla sonuçlanır,önce belirli bir sayıya ulaşmak gerek.bu konuda çeşitli kaynaklar gerek.çok büyük çalışmalar gerek.
Bakın siz ne kadar ben silahlı mücadeleye destek vermiyorum desenizde,bu kendiliğinden olacaktır.devlet bizleri tehtit olarak gördüğü an.ne yapacak? gelsin darbeler gitsin işkenceler,bu aşamada savaşmak zorundasın bu zaten kaçınılmaz olan.
Şimdi anlaştık mı ahbap

senin dediğin gibi önce örgütlenme ama sonra silahlı mücadele... varsa başka yol ki yok buyur söyle...
Ha bu arada ben kominist sistemi nerede eleştirdim.hoş eleştirebilirm ama orada eleştirme yoktu iyi okuyun.ayrıca kapitalist sistemdense kominist sistemi tercih ederim

Saygılarımla