Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 27-12-2008, 16:55
greenalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
greenalp greenalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
eppur si muove

Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar,

Bu konuyu açarken, Hristiyanlığın pagan kökeni ile ilgili yazı asmayı düşünmüyodum aslında.. Ama şimdi gerek Hristiyanlık olsun, gerek diğer dinlerle ilgili bilgilerin de paylaşılması gerektiğini bende düşünüyorum.. Yalnız şimdilik, İsa ve pagan tanrıları konusuna girmeden önce İslam'daki diğer kavramların hangi kültürlerden geldiğini vs. bitirelim.. Ondan sonra Hristiyanlığa geçeriz.
birden fazla dini inceleyen bir kişinin plagiarism, copy/paste, intihal gibi sözcüklerle ifade edilebilecek bir olayla karşılaşmaması mümkün değildir.
katı bir çekirdek gibi görünen temel mantığın üzerindeki meyve gibidir diğer ayrıntılar... meyvenin bir bölgesindeki sorundan dolayı meyvenin alıcılarının sayısındada itirazlar ve isyanların getirdiği bir düşüş yaşanmaya başlanırsa o hasarlı bölge başka bir şekilde düzenlenip yeniden piyasaya çıkar. yeni meyvelerden bazıları eski halini inkar etse de ortak noktalar ve katı çekirdeğin sabitliği gözardı edilemez.
diğer arkadaş da benim gibi düşünmüş olacak ki böyle bir kaynak sunmuş. islamın isayı ve öğütlerini sürdürdüğünü ve inkar etmediğini düşünürsek bana yakından bağlantılı ve ayrılamaz görünüyor. ancak şu bir gerçektir ki, bulunduğumuz coğrafyada tartışmalar ağırlklı olarak islam üzerinden yürüyecektir, belgesellerin yapıldığı bölgenin çoğunluğuyla ilgili belgeler sunacağı gibi...