|
kendi adıma anarsist org un engellenmesinden büyük rahatsızlık duymuştum. aynı şekilde khaos.info ya da kullandığım başka bir sitenin engellendiğini bildiren bir metin, siteye girdiğimde dini ya da faşizan bir bildiri ile karşılaşmak hoşuma gitmezdi.
şiddete maruz kalan her insanı savunmaya, anmaya, haklarını aramaya, başkalarına anlatmaya hazırım. ancak bu yolla verimli bir biçimde bilgilendirme yapabileceğimizi düşünmüyorum. bu siteleri kullanan insanlara kesinlikle ümitsiz vaka olarak bakmıyorum. herkes her açıdan bilgi sahibi olabilecektir bana göre. ancak bu sitelerin kullanıcıları çoktan kalıplaşmış bir önyargıya, temel değerlere sahiptirler. kırılan sitelerindeki yazıları ya okumayacak ya da satır aralarını görmezden geleceklerdir muhtemelen. bakmayacaklardır fotoğraflardakilerin gözlerinin içine. yapacakları tek şey kızgınlkla bir küfür savurmak ardından önyargılarına yeni bir nefret öğesi daha eklemek olacaktır. muhtemelen kullandıkları başka kaynaklara yönlenecek, tadını sevdikleri kaynaktan beslenmeye devam edeceklerdir...
|