Oy verme : Ben tuhaf bir insanım. Bazen kendimi bile anlayamıyorum. Hayattaki davranışlarıma uygun bir terim ürettim : Ya... etkisi... Hiç çözülemecek bir sorunu çok komik tuhaf biçimde çözebiliyorum. Pek çok insanın derdi takıntısı benim içimde yok. Bazen insanları anlayamıyorum. Bu durumda beni de anlayamayacak kişiye çıkarlarımı koruması için güvenmem mantıklı mı? Benim dert ettiğim bir şeyi benim gibi dert etmezse bu "el elin eşeğini türkü çığırarak arar" anlamına gelmez mi?
Askerlik : İnsan öldürmek istemiyorum!!!! Bütün güçler, elde edilmeden önce sorumluğu, erdemi alınmadan elde edilirse kişiyi kötülüğe götürebilir. Bir insan için 20 yaş gerçekten tüm sorumlulukları alabilecek yaş mıdır ( evli değil, eşi yok, işi yok, geleceği konusunda çelişkili fikirleri olabilir, karşı cinsle ilişkileri dahil ergenlik çağı problemlerini cidden atlatabilmiş mi, öldürmeye güdülenmiş bir yapısı varmı, insan sevgisi olmasa da saygısı kalbine oturmuş mu?).
Memur olma : İnsanlara hizmet ettiği bilinci varsa üstler tarafından yanlış dürtülmüyorsa belki insani nedenlerle olabilir- çocuk esirgeme kurumunda çalışmak, öğretmen olmak gibi-bunlar da belki
Anket: Soruların şekline bağlı bence. Bazen sorulardaki yönlendirmeler sizi hiç olmadığınız bir kişi gibi gösterir. Yanlış sonuçlar doğurabilir. Bence anket mantığı anarşist(hür irade bilincinin yüksek olması nedeniyle) bilimadamları tarafından yeniden icat edilmeli. Şu haliyle sorunlu gibi görünüyor...