Tekil Mesaj gösterimi
  #13 (permalink)  
Alt 02-12-2008, 14:34
laqrma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
laqrma laqrma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.b/s/en s/b/enim

Alıntı:
alchemy´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
İlginç... Bende tam tersi. Ben yaşarken yazarım. Aksırık gibidir, asla zorlamam. Gelir dökülür o işte, benden gayrı birşeydir. Hiç hesabı yoktur. Zaten belli de olur çıkan yazıdan, onu ben mi yazmışım, ben ol(may)an ben mi... Beğenilip beğenilmeyeceği, haklı olup olmama vs. kaygısı güdülmez. Akar o zaten. Adeta siz yazmıyormuşsunuz gibidir. Kesinlikle bir şekilde sarhoş olmak lazımdır o fazı yakalamak için. Hem zaten pusuya da yatsanız onu siz yakalayamazsınız. Onun eşref saati vardır, ve her daim patron odur...

Ama yine de aslında doğru bir tespittir bu yukardaki alıntı. Kişi aslında hep yaşadığını sandığını yazar, ve onu hangi sanmak çoşturuyorsa, ya da kanatıyorsa, farketmez... Yoğunluğu ona ne yaşatıyorsa onun coşkusuyla yazar.

Yine de "neden" sorusunun cevabı tabi ki ego.

Bunun dışında, forumlarda yazmak ve fikir beyan etmek ve bolca evrensel önerme cümlesi kurmak ise, daha bir IQ vurgulamalı ego dürtüsüdür. "Killroy was here" demek içindir. Üretme duygusundan ziyade paye almaya yönelmişliği vardır. Kişinin kendisini telaffuz etme ihtiyacını deve güreşinde bastıran onay ihtiyacıdır.

Sonuçta, her iki yazmak da şüphesiz ego kaynaklı olmasına rağmen, bana göre basamakları farklıdır. 1.si 3. basamak için yazar, 2.si ise daha çok 4. basamak için... Farketmez. Ne yazarsak yazalım, ille ki bir basamağın tepesindeyken yazarız...
: )

.değindiğiniz çok güzel bi nokta var
.sarhoş olmak
.ya da daha iyi bi anlatımla çakırkeyflik

.o andaki döküntülerin tadı her zaman farklı olur
.balığın rakıyı görünce en lezzetli haline bürünmesi gibi

.insanın her eylemi kendisi içindir
.derler
.ama çoğu eylemi kendisi içindir
.zaten forumlarda 'bir sürü bilgim var bakın yazıyorum sizde görün ne kadar bilgiliyim' gibi dikte yazılardan hiç hoşlanmam okumamda pek
.yazanın bildiğini bilmek istesek araştırıp öğreniriz diye düşünürüm
.işte asıl ego tatminin bu olduğunu düşünürüm
.okuyan tarafından takdir edileceğini düşünüp garip bi haz duymaya çalışırlar

.
.sonuçta
.yazıyoruz ama ne için yazdığımızıda bilmiyor olabiliriz
.yazıyoruz ama çok şey için yazdığımızı biliyor olabiliriz
.yaşarken mi yaşadığımızı sanarken mi yaşayamazken mi yazıyoruz
.bilemiyoruz
.sanırım bilip bilmemek değil yazanı ilgilendiren
.sadece yazmak
.yazmak